FAPT – Care sunt cele 4 echipe românești care vor juca în sezonul viitor în cupele europene: vicecampioana Minaur Baia Mare, calificată în European League

0
481

HANDBAL – CUPE EUROPENE. Finalul Ligii naționale ediția 2021-2022 la handbal masculin a decis abia în ultima etapă, desfășurată miercuri, 18 mai, cele 4 echipe din România care vor participa în ediția viitoare a competițiilor europene intercluburi.

 

Începând din acest an, datorită rezultatelor echipelor românești în ultimele 3 sezoane în cupele europene, România a urcat pe locul 9 în clasamentul coeficienților EHF (a devansat Croația) și din 2022 campioana națională (Dinamo București) va evolua direct în grupele Champions League.

 

De asemenea, alte trei echipe, cele clasate pe locurile 2-3 și câștigătoarea Cupei României (în cazul acestui an regula se aplică finalistei Cupei, câștigătoarea fiind tot Dinamo) vor evolua în EHF Europa League, a doua competiție valorică în handbalul european la nivel de cluburi.

 

Iată care sunt cele 4 echipe care vor activa sigur în EHF Champions League (prima competiție valorică intercluburi de pe continent) și EHF European League (a doua competiție valorică):

 

• CS Dinamo București, campioana națională și câștigătoarea Cupei României: EHF Champions League;

• CS Minaur Baia Mare, vicecampioana națională: EHF European League;

• HC Dobrogea Sud Constanța, locul 3 în Liga națională: EHF European League;

• CSA Steaua București: locul 5 în Liga națională, dar finalistă în Cupa României: EHF European League.

 

Potaissa Turda (din 2016 participantă în fiecare an în cupele europene, în 2018 câștigătoare a Challenge Cup), locul 4 în Liga națională, a ratat calificarea în EHF European League – cu precizarea că există posibilitatea de a fi acceptată printr-un wild card, în condițiile în care în acest moment este în vigoare interdicția echipelor din Rusia și Belarus de a participa la competițiile EHF.

 

Subliniere pentru a argumenta importanța victoriei din ultima etapă a echipei Minaur Baia Mare: dacă vicecampioana Minaur Baia Mare pierdea în ultima etapă în deplasarea de la Sighișoara cu Steaua București, se clasa pe locul 4, se califica în European League, dar, cel mai probabil, jucau tur preliminar.

 

* Foto: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here