DECIZIE – PMP și-a tras ultimul cartuș: a cerut renumărarea voturilor în 21 de secții din județul Maramureș, Biroul Electoral Central a respins cererea

1
1012

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Biroul Electoral Central a adoptat în seara trecută (10 decembrie 2020) 45 de decizii de respingere a cererilor de renumărare a voturilor şi de anulare a alegerilor formulate de Partidul Mişcarea Populară (PMP), dar şi de alte formaţiuni şi persoane fizice, în cazul unor secţii de votare din municipiul Bucureşti, diaspora şi din mai multe judeţe, printre care și județul Maramureș.

 

Concret, PMP Maramureș a cerut, în 8 decembrie 2020, renumărarea voturilor în 21 de secții de votare din județ, invocând producerea unor fraude electorale. Argumentul PMP a fost că… a obținut un număr mai mic de voturi față de alegerile locale. Pentru că nu a depus nicio probă la contestație, conform legii, BEC a respins cererea PMP Maramureș, considerând că susținerile contestatorului sunt simple speculații.

 

Totuși, BEC a admis renumărarea voturilor nule şi albe din judeţul Argeş (precizare: acest fapt a fost decis, anterior, și în alte județe, printre care și Maramureș, dar rezultatul final nu s-a schimbat). La alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, PMP Maramureș a trecut lejer pragul (5%) pentru a intra în Camera Deputaților, dar la nivel național formațiunea politică a obţinut doar 4,94% din voturi, rezultat care a lăsat partidul în afara Parlamentului.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. La revedere Lucica și analfabetul de todoran care scuipa în microfonul de la prezidiul parlamentului. Retragerea la Ticău și puneți-vă și învățați și voi o meserie ca sunteți toți fără ceva concret la mână, acuma după alegeri ceva concret în mână aveți… Și se. Numește lucru manual.
    Asa va trebuie inganfatii naibi și vanatori de funcții publice…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here