DECIZIE – UDMR i-a demis din funcțiile de președinți a filialelor locale din Maramureș pe Vida Noémi și Béres István: află detalii despre noii șefi interimari

0
1861
Horváth Anna, Béres István, Vida Noémi, Székely István

ȘEFI IMPORTAȚI DIN CLUJ. Consiliului Permanent al UDMR a decis în ședința din 9 decembrie destituirea președinților birourilor teritoriale din Baia Mare și Sighetu Marmației, respectiv pe Vida Noémi Erika și pe Béres István László (Bereș Ștefan Vasile, pe numele din cartea de identitate), din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare la alegerile locale din 6 septembrie. În funcțiile de președinți interimari au fost numiți Székely István (la UDMR Baia Mare) și Horváth Anna (la UDMR Sighetu Marmației).

 

În Maramureș, ONG-ul UDMR, asimilat eronat în percepția publică ca fiind partid politic, este structurat în două organizații regionale, una (cu sediul în Baia Mare) care coagulează structurile din partea sudică a județului și una (cu sediul în Sighetu Marmației), pe cele din partea nordică (Maramureșul istoric).

 

Subliniere: UDMR nu i-a numit ca intermari pe numerele 2 ale celor două structuri, respectiv pe președintele executiv (Kökényesdi Mihály – în cazul filialei Sighetu Marmației) sau secondatul președintelui (Kovács Richárd – în cazul Băii Mari, care nu are președinte executiv), semn că îi consideră și pe aceștia vinovați de rezultatele  foarte slabe obținute de UDMR la locale în Maramureș, ci i-a trimis să facă ordine în organizațiile din Maramureș pe doi udemeriști din Cluj.

 

Cine sunt noii șefi UDMR în Maramureș

 

Cine sunt cei doi șefi interimari? Székely István, numit președinte interimar la UDMR Baia Mare, este vicepreședinte executiv al UDMR, locuiește în Cluj-Napoca și răspunde în cadrul ONG-ului politic de Departamentul de organizare socială.

 

Horváth Anna, numită președinte interimar la UDMR Sighetu Marmației, este tot vicepreședinte executiv al UDMR, locuiește tot în Cluj-Napoca și răspunde în cadrul ONG-ului politic de Departamentul municipal, fiind și vicepreședinte al organizației femeilor din UDMR. Horváth Anna este fostă viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, anul trecut fiind condamnată definitiv (de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie) la 2 închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă (a intervenit la angajații Primăriei să avizeze documente necesare unor proiecte imobiliare ale omului de afaceri Fodor Zsolt).

 

Cei doi vor conduce UDMR în Maramureș timp de cel mult 6 luni, timp în care au misiunea de a organiza noi alegeri pentru funcțiile de conducere.

 

Vă reamintim că în acest an, pentru prima dată în istoria politică postdecembristă, UDMR a ratat accederea în forul deliberativ al județului (Consiliul Județean), nefăcând pragul electoral (au adunat doar 8.651 de voturi – 4,70%). În privința accederii în consiliile locale ale celor două municipii din Maramureș, UDMR a obținut 2.996 de voturi (7,34%) și 2 posturi de consilieri locali în Baia Mare și 791 de voturi (6,75%) și 1 post de consilier local în Sighetu Marmației.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here