DECIZIE – Ministrul Justiției: Asigurăm suportul pentru extinderea Palatului de Justiție din Maramureș

0
1240

INFRASTRUCTURA DE JUSTIȚIE. Ministrul Justiției, Alina Ștefania Gorghiu (de profesie avocat), s-a întâlnit la Baia Mare cu magistrați și avocați din judeţele Maramureş, Satu Mare şi Bistriţa Năsăud. Din delegația oficială au mai făcut parte preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii – judecător Daniel Grădinaru, George-Bogdan Ilea – secretar de stat, Fănel Mihalcea şi Ioan Sas – reprezentanţi ai societăţii civile în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

 

Întâlnirea, organizată sub forma a trei sesiuni de discuţii, a dezbătut teme din domeniul justiţiei, acestea vizând cu precădere problema volumului mare de muncă, a schemei de personal, soluţionarea cauzelor în termene rezonabile şi modernizarea infrastructurii instanţelor din judeţul Maramureş, a comunicat conducătorul Biroului de informare şi relaţii publice al Tribunalului Maramureș, judecător Florin Ene-Solomciuc.

 

După întâlnirea profesională, ministrul Gorghiu a precizat că Ministerul Justiţiei este preocupat nu doar de resursa umană și de eficienţa actului de justiţie, ci şi de componenta investiţii, bani urmând să fie alocați și în Maramureş, extinderea unui corp al Palatului de Justiţie în zona parcării, finalizarea modernizării sediului Judecătoriei Târgu Lăpuş și un viitor centru de dezintoxicare şi recuperare psiho-comportamentală şi socială a dependenţilor de droguri, în urma unui proiect de lege depus de PNL (proiectul prevede înfiinţarea a 8 centre regionale de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri, pentru Regiunea Nord-Vest, președintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan, exprimând disponibilitatea administrației județene de a se implica din postură de partener în edificarea centrului).

 

* Foto: @Alina Gorghiu FB

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here