DECIZIE – Judecătorul Mihai Ghica, care l-a condamnat pe primarul Cătălin Cherecheș la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, vrea să acceadă în viitorul CSM

0
1042
Mihai Ștefan Ghica

CANDIDATURĂ. Judecătorul Mihai Ghica (36 de ani) de Tribunalul Cluj, cel care l-a condamnat în primă instanță pe primarul municipiului Baia Mare la 5 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată, și-a depus candidatura pentru a intra în noul Consiliu Superior al Magistraturii (CSM). În perioada 2011-2014, Ghica a fost judecător la Judecătoria Dej, din 2014 a activat la Judecătoria Cluj-Napoca, . De la vârsta de 32 de ani, Ghica (care are o experiență în magistratură de 12 ani și jumătate) are gradul profesional de judecător de curte de apel (cel mai mare pe care-l poate obține un magistrat prin concurs).

 

Mihai Ștefan Ghica s-a născut la 5 august 1985, în Drăgăneşti-Olt (jud. Olt). Absolvent al Facultății de Drept, Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti (2008) și al Institutului Naţional al Magistraturii (2011). Deține o diplomă de master în Drept European și Drept Național al Afacerilor, obținută la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (2012). Din 2018 este doctorand în cadrul Şcolii doctorale a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, la disciplina Drept penal – Partea specială (de anul trecut este cadru didactic asociat la Facultatea de Drept a UBB).

 

Profesional, Ghica a început în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), ca ofițer în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București (2008-2009). Apoi a fost auditor de justiție în cadrul Institutului Național al Magistraturii (2009-2011), judecător stagiar și judecător la Judecătoria Dej (2011-2014). Din iulie 2014 este judecător în cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, Secția Penală. Este membru ales în Colegiul de conducere al Tribunalului Cluj și purtătorul de cuvânt al instituției. Ghica este căsătorit și are doi copii (de 9 ani și 5 ani și jumătate).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here