PARTENERIAT – Deșeurile de echipamente electrice și electronice din județul Maramureș vor fi colectate gratuit, de la ușa locuinței

0
342

DECIZIE. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Maramureș, Organizația Colectivă Eco Positive și operatorul autorizat The Green Project (TGP) au semnat un parteneriat care prevede colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA) în județul Maramureș.

 

Practic, protocolul dă posibilitatea cetățenilor/firmelor/instituțiilor să telefoneze (la numerele 0800.444.800 sau 0756.036.205) sau să plaseze o solicitare pe internet (la https://www.colecteaza.ro/puncte-de-colectare/reciclare-deseuri-electrice-maramures-mm/ sau http://thegreenproject.ro/comanda/) și operatorul vine și preia gratuit deșeul electric sau electronic de la ușa apartamentului / depozit firmă / instituție și îl transportă la un centru de colectare.

 

Prin colectarea selectivă a deșeurilor electrice și electronice se reduce atât impactul poluării mediului, cât și cantitatea de deșeuri ridicată de operatorul de salubritate și în baza căreia se calculează taxa de salubritate. De asemenea, crește procentul de reciclare al deșeurilor electrice și electronice, considerate extrem de nocive pentru mediu.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here