EXCLUSIV – CSM a respins cererea de transfer a judecătorului Mihai Ghica, cel care l-a condamnat pe primarul Cherecheș la 5 ani de închisoare pentru luare de mită

0
1660
Mihai Ștefan Ghica

FAPT – MAGISTRAȚI. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins cererea de transfer a judecătorului Mihai Ștefan Ghica (36 de ani) de la Tribunalul Cluj la Curtea de Apel Cluj – Ghica este judecător cu grad profesional de curte de apel și este judecătorul care a formulat sentința prin care l-a condamnat pe primarul Cherecheș la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, după un proces deschis de DNA și care a durat aproape 6 ani, Ghica fiind al treilea judecător desemnat să-l soluționeze (începând din februarie 2020).

 

Judecătorul Ghica este la cea de-a doua solicitare de transfer la Curtea de Apel Cluj respinsă de CSM (după cea din iunie 2019), această ultimă decizie fiind emisă chiar în 24 februarie 2022, aproape simultan cu decizia judecătorului în procesul în care este inculpat primarul Cherecheș, venită la circa 2 ani de la preluarea dosarului.

 

Detalii despre judecătorul Ghica (și despre procesul în care a fost inculpat și apoi condamnat primarul Cherecheș) aveți într-un articol 2mnews AICI.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here