DECIZIE – În Maramureș, PNL nu aplică protocolul național: Nu se face alianță cu PSD, se continuă protocolul cu USR

0
1747

PROTOCOL NAȚIONAL IGNORAT. În pofida alianței pentru guvernare cu PSD, în Maramureș conducerea PNL a decis să nu facă nicio alianță locală și să mențină protocolul cu foștii parteneri de guvernare, USR. Informația a fost confirmată pentru 2mnews de decidenți din conducerea PNL Maramureș.

 

Oricum, la nivel județean, după câștigarea alegerilor (locale, parlamentare și prezidențiale), PNL i-a păstrat în funcție pe toți șefii de deconcentrate numiți de PSD (unii dintre aceștia chiar membri ai filialei județene a social-democraților).

 

Astfel, conducerea administrativă a județului, câștigată în 2020 de PNL, prin președintele filialei, Ionel Bogdan, va rămâne neschimbată, cu vicepreședinți de la PNL (Doru Lazăr) și USR (Radu Trufan). Liberalii controlează acum administrația județeană, având 16 voturi + alte minimum 2 oricând au nevoie.

 

În urma rezultatului alegerilor din 27 septembrie 2020, cele 34 de mandate de consilieri județeni le-au revenit următoarelor partide politice: PNL (13), Coaliția pentru Maramureș (10 – din care PSD 7, PNȚCD 2, PPU 1), PMP (5), USR (3) și Pro România (3).

 

În afara celor 16 voturi (13 PNL + 3 USR), liberalii mai au votul unicului consilier județean PPU-sl, Ioan Cheudan, rezolvat în schimbul funcției de președinte ATOP și președinte CA Spitalul Județean, plus minimum un vot al PMP (rezolvat prin numirea lui Romeo Dobocan în funcția de director ADI Deșeuri).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here