DECIZIE DEFINITIVĂ – Curtea Constituțională a respins sesizarea USR și Forței Dreptei: alegerile prezidențiale vor avea loc în 15 și 29 septembrie, iar parlamentarele în 8 decembrie

0
375

ALEGERI 2024 PREZIDENȚIALE & PARLAMENTARE. Curtea Constituțională a respins sesizarea parlamentarilor USR şi Forţa Dreptei pe legea care permite devansarea alegerilor prezidenţiale (propagată de UDMR). Practic, decizia dă undă verde datelor stabilite de PNL și PSD pentru organizarea alegerilor prezidențiale în luna septembrie.

 

Preşedintele PSD și premierul Marcel Ciolacu a anunţat că alegerile prezidenţiale vor avea loc în 15 şi 29 septembrie, iar în 8 decembrie 2024 se vor desfăşura alegerile generale pentru Parlamentul României.

 

Sesizarea partidelor de opoziție USR și Forța Dreptei era îndreptată împotriva proiectul de lege promovat de UDMR, conform căruia alegerea preşedintelui României poate fi organizată cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul. Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat acest proiect, care a devenit lege, iar opoziția l-a contestat ca fiind neconstituțional. Astăzi, 20 martie 2024, Curtea Constituțională a respins sesizarea.

 

Anterior acestor runde de alegeri vor avea loc în aceeași zi, respectiv în 9 iunie 2024, alegerile europarlamentare și alegerile locale.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here