INIȚIATIVĂ USR – Proiectul de lege al deputatului maramureșean Brian Cristian, „Dreptate pentru sportivi”, adoptat în Senat

0
192
Brian Cristian, deputat USR de Maramureș

MODIFICARE LEGE. Senatul a votat cu majoritate de voturi o inițiativă legislativă USR care prevede ca sportivii să primească cu prioritate banii datorați de către cluburile sportive aflate în procedură de insolvență.

 

Din 2011 și până în prezent, peste 86 de cluburi de fotbal au intrat în insolvență. Peste 1.000 de fotbaliști din România nu și-au mai primit banii din salarii, după ce cluburile lor au intrat în insolvență sau faliment, în ultimii cinci ani. Suntem pe locul 2 la nivel mondial atât în ceea ce privește numărul jucătorilor afectați, dar și sumele datorate sportivilor, conform datelor oferite de FIFA și FIFPro. Atâta timp cât sportivii nu sunt tratați cu respect și nu își primesc banii cuveniți, nu putem vorbi despre performanță în sport. Proiectul de lege vine în sprijinul tuturor sportivilor din România, care vor fi plătiți cu prioritate în cazul cluburilor aflate în insolvență sau faliment.deputatul USR Brian Cristian, inițiatorul legii

Inițiativa deputatului USR, Brian Cristian, definește mai clar creanțele provenite din contracte de activitate sportivă. Sportivii vor putea obține o prioritate similară cu creanțele provenite din contracte de muncă, în ceea ce privește ordinea plății către creditori.

 

Inițiativa legislativă a primit votul favorabil a 94 de senatori, doi senatori au votat împotrivă și doi s-au abținut. Senatul este prima cameră sesizată, inițiativa merge acum la Camera Deputaților, pentru dezbatere și vot final.

 

Biroul parlamentar al deputatului USR Brian CristianATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here