DECIZIE – Contract atribuit de peste 14 milioane de lei pentru refacerea drumurilor și consolidări de albie în zonele afectate din calamități din Moisei

0
539

CONTRACT ATRIBUIT. Săptămâna trecută, administrația comunei maramureșene Moisei, controlată de edilul Grigore Tomoiagă (PSD), a semnat un contract în valoare de peste 14 milioane de lei (exact: 14.345.456,74 lei, sumă care include TVA), care vizează proiectare și execuție pentru refacerea drumurilor și consolidări de albie în zonele afectate din calamități din comună.

 

Contractul urma să fie atribuit pe criteriul Cel mai mic preț, însă la licitație a fost prezentată o singură ofertă, care a fost declarată conformă și implicit câștigătoare: cea a asocierii de firme Concrete Bridge SRL Moisei (lider de asociere) & Conrep SA Vișeu de Sus & Road Vision din satul Topile – jud. Iași & Stereo-Plan SRL Botoșani (cea care a efectuat și documentația tehnico-economică în baza căruia s-a stabilit și prețul contractului).

 

Lucrările trebuie finalizate în 20 de luni, însă contractul a fost semnat cu clauză suspensivă, urmând a fi încheiat doar dacă în cel mult 4 luni administrația locală va semna contractul de finanțare cu Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației (proiectul fiind depus pentru obținerea finanțării prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat prin Compania Națională de Investiții)

 

2mnews a semnalat că această lucrare este subevaluată, în baza devizului general elaborat anul trecut de firmele Diacenter & Design și Stereo-Plan și aprobat la finalul lunii noiembrie 2022 de forul deliberativ al comunei Moisei, valoarea totală a investiției fiind de peste 17 milioane de lei (exact: 17.085.494,70 lei, sumă care include TVA), cu aproape 17% mai mult decât valoarea la care administrația locală a găsit executant. Însă, ca-n România, prețul va fi, cel mai probabil, ajustat pe parcursul derulării contractului.

 

•IDENTITĂȚI • Detaliile despre câștigători și identitatea persoanelor care se află în spatele acestor firme
Concrete Bridge SRL este înregistrat în Moisei și îi aparține scriptic lui Andreea Cristina Coman, fiind specializat în construcții edilitare. În 2022 a înregistrat o cifră de afaceri de 4,16 milioane de lei și un profit net de circa 335.000 lei, realizat cu 23 de angajați.
Conrep SA este înregistrat în Vișeu de Sus și este controlat scriptic de Ileana Urda (45%, originară din Ruscova) și Alexandru Cenușă (41%, originar din Câmpulung Moldovenesc – jud. Suceava), fiind specializat pe lucrări de construcție. În 2022 a raportat o cifră de afaceri de 50,62 milioane de lei și un profit net de aproape 3 milioane de lei (al treilea cel mai mare din istoria economică a societății), realizat cu 161 de angajați.
Road Vision SRL este înregistrat în satul Topile (com. Valea Seacă – jud. Iași) și este controlat de Claudiu Ionel Chicuș, fiind specializat pe activități de inginerie și consultanță tehnică. În 2022, primul an întreg în care a activat pe piața economică, a raportat o cifră de afaceri de 327.350 lei și un profit net de aproape 195.000 lei, realizat cu 2 angajați.
Stereo-Plan SRL este înregistrat în Botoșani și este controlat de Adrian Marian Croitoru, fiind specializat pe activități de inginerie și consultanță tehnică – este firma care a efectuat și documentația tehnico-economică a acestui obiectiv de investiție. În 2022, a raportat o cifră de afaceri de 1,16 milioane de lei (creștere de peste două ori față de anul precedent) și un profit net de 464.000 lei, realizat cu 5 angajați.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here