DEBUT MARCAT CU ESEU – Aripa Științei Baia Mare, Talia`uli Sikuea, eseu la debutul în naționala României, în meciul pierdut cu SUA

0
617

PREGĂTIRE CUPA MONDIALĂ 2023. Aripa echipei campioane, Știința Baia Mare, Talia`uli Malohi Niutakeifanga Falekaono Sikuea (28 de ani), născut în Tonga și care are și cetățenie română (din 21 octombrie 2019), a marcat un eseu chiar la debutul în naționala României, în meciul de la București, cu SUA, pierdut însă de Stejari cu 17-31 (0-19).

 

Talia`uli Sikuea, care evoluează din iulie 2016 la Știința Baia Mare, echipă cu care a câștigat de 4 ori consecutiv titlul de campion al României (2018-2022), și mijlocașul la deschidere Alexandru Mihai Mureșan (foto mic stânga) au fost cei doi jucători ai echipei băimărene care au punctat în meciul cu SUA, ultimul transformând primul eseu al naționalei (marcat de Florin Surugiu în min. 62).

 

Ultimul meci de pregătire pentru Cupa Mondială desfășurat în România de naționala noastră (locul 19 mondial) a fost la discreția americanilor (locul 18 mondial), care au marcat 5 eseuri (prin Paddy Ryan – două -, Nick McCarthy, Christian Dyer şi Dylan Fawsitt), trei dintre acestea fiind transformate de Luke Carty. În min. 56 SUA conducea cu 31-0, România revenind în ultimele 20 de minute și reducând din diferență prin trei eseuri, marcate de Florin Surugiu (transformat de Mihai Mureșan), Talia`uli Sikuea şi Marius Simionescu.

 

Din echipa României au făcut parte și jucătorii Științei Baia Mare Jason Tomane și Talia`uli Sikuea, de pe bancă intrând pe teren Mihai Mureşan și Ştefan Iancu. Naționala noastră, antrenată de Eugen Apjok (Știința Baia Mare) va mai disputa înaintea Cupei Mondiale (care începe pe 8 septembrie 2023) încă două partide de pregătire, ambele în deplasare: cu Georgia (la Tbilisi) şi Italia (la San Benedetto del Tronto).

 

La Cupa Mondială , România (locul 19 mondial) este într-o grupă cu alte 4 echipe, toate situate înaintea ei în clasamentul mondial: Irlanda (locul 1), Africa de Sud (locul 4 şi campioana mondială), Scoţia (locul 5) și Tonga (locul 15).

 

* Foto: @FRR

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here