ARGINT LA „MONDIALE” – Anamaria Rus (CSM Baia Mare), vicecampioană mondială la sambo, în Armenia (GALERIE FOTO)

0
301

SAMBO. Sportiva băimăreancă Anamaria Rus (15 ani – CSM Baia Mare) a câștigat medalia de argint la Campionatul Mondial de Sambo 2022, eveniment sportiv organizat la Erevan (Armenia) cu participarea a 432 de sportivi cadeți, juniori și tineret, din 23 de țări.

 

Sportiva băimăreancă, care face parte din lotul României (antrenori federali Robert Alexandru Andreescu şi Viorel Gâscă), care a deplasat la Campionatul Mondial de cadeți, juniori și tineret 7 sportivi (6 la feminin și 1 la masculin), a învins-o în primul tur pe Bertsetseg Enkhtur (Mongolia) cu 8-0 (superioritatea adversarului), în semifinală a dispus de Michelle Dzhuraev (Israel) cu 7-1, iar în finală a pierdut cu Nasiba Ismailova (Rusia) cu 8-0 (superioritatea adversarului). Anamaria Rus a concurat la categoria cadete (15-16 ani) -65 kg.

 

România a mai obținut o medalie de argint la cadete feminin, la categoria -54 kg, prin Carolina Szabo (a trecut de reprezentantele Belarus și Greci și a fost învinsă în finală de Anastasiia Berezhkova din Rusia). Din lotul național a făcut parte și sora geamănă a Anamariei Rus, Alexandra Rus (CSM Baia Mare – antrenori Vasile Pop, Alin Popdan, Bogdan Pop şi Denis Pop -, care a concurat la categoria -59 kg unde este campioană națională de seniori), gemenele fiind și practicante de judo.

 

Anamaria Rus are în palmares trei medalii naţionale de aur, patru de argint şi trei de bronz la sambo, respectiv una de aur şi patru de bronz la judo. Aceasta a fost prima sa participare la o competiţie oficială internaţională. Sambo este un sport care combină elemente de lupte libere cu elemente de arte marţiale, în special din judo.

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here