AU CÂȘTIGAT – Minaur Baia Mare a învins dramatic la Suceava, în ultima secundă, în al doilea meci din campionatul Ligii naționale

0
318

CRONICĂ DE MECI – HANDBAL. Duminică, 5 septembrie, în Sala „Dumitru Bernicu” a Liceului cu Program Sportiv din Suceava, în meci contând pentru etapa a doua a Ligii Naționale de handbal masculin ediția 2021-2022, Minaur Baia Mare a câștigat cu 26-25 (13-13) partida cu formația CSU din Suceava (echipă clasată pe locul 2 după prima etapă).

 

Băimărenii n-au mai pierdut un meci cu sucevenii din 20 februarie 2019 (Minaur a câștigat ultimele 3 partide directe la diferențe de 8, 6 și 5 goluri). Un amănunt pentru băimărenii iubitori ai handbalului, care considerau exagerată decizia administrației publice de a impune un preț de 30 lei/bilet la meciurile echipelor Minaur: un bilet la meciurile de acasă ale echipei sucevene costă 10 lei (preț întreg). Înaintea meciului, antrenorul sucevenilor, Petru Ghervan, făcea un laudatio echipei băimărene, considerând că “orice punct câștigat cu o formație de talia lui Minaur poate fi considerat o victorie”.

 

Minaur a intrat bine în meciul condus de brigada formată din Dorian Sîrbu (Republica Moldova) și Victor Serdiuc (Iași), unul care avea s[ fie extrem de echilibrat, iar golurile lui Kotrc, Buguleț, Vujovic și Buzle au dus echipa băimăreană în avantaj după primele 8 minute (2-4). Gazdele au revenit cu 4 goluri consecutive și în min. 11, după golul lui Anton Valentin, SCU din Suceava conducea cu 6-4, diferență menținută după primul sfert de oră (8-6). Apoi băimărenii au reechilibrat balanța și pe tabela de marcaj și în min. 24 au trecut în avantaj (9-10), repriza finalizându-se cu golurile lui Robert Furak (Suceava) și Stefan Vujic (Minaur) – ultimul înscris în ultima secundă -, și echipele au intrat la vestiare la egalitate: 13-13.

 

Repriza a doua s-a desfășurat sub semnul aceluiași echilibru, când una, când cealaltă echipă fiind într-un ușor avantaj. La jumătatea reprizei secunde, în min. 45, băimărenii reușesc să se distanțeze la două goluri, după o dublă a lui Thomas Cip în mai puțin de un minut (18-20). În min. 50, în mai puțin de un minut, Teca și Bera sunt eliminați pentru 2 minute și Minaur joacă timp de un minut și jumătate 5 contra 7. Pe acest fond, Balazs și Tîrzioru egalează, 21-21, și ultimele 10 minute se joacă din nou pe muchie de cuțit.

 

Băimărenii păstrează rezultatul de egalitate (23-23), prin golurile lui Căbuț și Vujic, deși sunt cu 2 jucători în inferioritate numerică. Interul stânga al sucevenilor, Adrian Tîrzioru – este fiul primarului din Săveni (jud. Botoșani) – înscrie 3 goluri într-un minut (!), dar Minaur seamănă în această după masă cu Bruce Willis în Greu de ucis (toate părțile). Daniel Bera egalează la 24, Tîrzioru ratează 7 metri, iar Serdiuc îl elimină pe Roșu și e rândul băimărenilor să joace în superioritate numerică. Ultimele 3 minute și pe tabelă e înscris 25-25. 3 minute în care tabela rămâne neschimbată și vine golul din ultima secundă a lui Daniel Bera. Victorie pentru Minaur! Una dificilă, muncită până la ultima picătură de energie, dar victorie. CSU din Suceava – Minaur Baia Mare: 25-26 (13-13).

 

Pentru Minaur au înscris Căbuț (6 goluri), Bera, Vujovic, Buzle (câte 4 goluri), Vujic (3 goluri), Cip și Kotrc (câte 2 goluri), Buguleț (1 gol). De la suceveni s-au remarcat Tîrzioru (7 goluri), Kbilashvili (4 goluri), Balazs, Roșu și Furak (câte 3 goluri). Etapa următoare, în 19 septembrie, Minaur joacă pe teren propriu cu CSM Bacău (echipă este pe ultimul loc, pentru că a pierdut în prima etapă, în deplasare, cu 35-29 cu Steaua și în această etapă, pe teren propriu, cu Dinamo, cu 30-35).

 

Iată rezultatele etapei a 2-a (cu mențiunea că scorurile meciurilor nefinalizate la ora redactării acestui articol, vor fi actualizate):

* CS Universitatea Cluj – SCM Politehnica Timişoara: 20-19 (10-10)

* CSM Bacău – CS Dinamo Bucureşti: 30-35 (15-19)

* CSM Alexandria – AHC Potaissa Turda: 26-28 (13-16)

* CSU din Suceava – CS Minaur Baia Mare: 25-26 (13-13)

* CSM Vaslui – CSA Steaua Bucureşti: 24-25 (12-15)

* CSM Focşani 2007 – CSM Bucureşti: 30-26 (14-19)

* HC Dobrogea Sud – ACS HC Buzău 2012: se joacă pe 12 septembrie.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here