LIGA A II-A – Fotbal Comuna Recea câștigă cu retrogradata CSM Slatina, cu aportul decisiv al hat-trick-ului semnat de Paul Batin

0
442

PLAY-OUT. În penultima etapă (a șasea) a play-out-ului ediției 2020-2021 din Liga a II-a, reprezentanta Maramureșului, Fotbal Comuna Recea, a dispus, pe teren propriu, de CSM Slatina (echipă retrogradată) cu 5-2 (2-1), după un meci pe care și l-au făcut singuri dificil, dar din care tot singuri au ieșit (și datorită prestației excelente a lui Paul Batin, vârful de atac înscriind un hat-trick).

 

Victoria, previzibilă a maramureșenilor, dar obținută după un efort suplimentar din cauza unor neglijențe în apărare, care le-a permis oaspeților să egaleze în minutul 55. În meciul condus la centru de Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca), antrenorul Florin Fabian a început cu formula: Răilean – Mendoza, Burdeț, Oiță, Ispas – Micaș (cpt.), Szecui – Văsălie, Brata, Mărieș – Batin.

 

Prima eroare din defensiva echipei din Recea s-a consemnat în min. 16, atunci când CSM Slatina a reușit să modifice tabela de marcaj după o centrare la prima bară a lui Doman și reluarea la colțul scurt a lui Ianis Stoica, din 6 metri (imparabil pentru Răilean). Același Doman este la originea următoarei faze periculoase (min. 27), șutul său din lovitură liberă fiind deviat de zid, însă de această dată Răilean salvează.

 

Apoi, Fabian sună deșeteptarea și maramureșenii marchează de două ori în 12 minute, intrând la vestiare în avantaj. Golurile au avut același semnatar și faze aproape după același șablon. În min. 34, Brata centrează și Batin înscrie din plonjon, de la 5 metri, iar în minutule de prelungire ale reprizei, din centrarea lui Văsălie (min. 46), Batin reia perfect cu capul, dintre Manea și Pisăru, și semnează un gol demn de o lovitură de biliard: bară-bară-gol.

 

Repriza a doua debutează cu un nou gol al oaspeților (în min. 55), când același neobosit Doman îl lansează pe culoar pe Deta, acesta îl evită pe Răilean printr-o pasă la Ianis Stoica rămas singur și cu poarta goală la 7 metri. Gol prin alunecare și 2-2. Recea se avântă în atac și după numai 3 minute, același Batin (din centrarea aceluiași Văsălie), marchează cu capul de la 12 metri, imparabil pentru Preduț.

 

Golul 4 al liniștii maramureșenilor e marcat de Mărieș în min. 67, dintr-un penalty acordat de Preduț în urma unui fault la executantul loviturii de la 11 m. În fine, Chinde, nemarcat la 6 metri, înscrie cel de-al 5-lea gol în min. 71, după o incursiune a lui Ispas. Fotbal Comuna Recea – CSM Slatina: 5-2 (2-1), au marcat Paul Batin (min. 34, 46, 58), Alexandru Mărieș (min. 67 – 11m), Viorel Chinde (min. 71) / Ianis Stoica (min. 16, 55).

 

În urma victoriei, Fotbal Comuna Recea acumulează 32 puncte, dar rămâne pe loc de baraj (5 în Grupa A) pentru menținerea în Liga a II-a. În ultima etapă de play-out joacă în deplasare, la AS FC Universitatea Cluj, iar contracandidata sa, AFC Ripensia Timișoara, are meci acasă, cu FC Metaloglobus Bucureşti. Pentru a evita barajul de menținere în Liga a II-a, Recea are nevoie de 1 punct mai mult decât obține Ripensia (dacă aceasta câștigă, rezultatul maramureșenilor nu mai contează).

 

Cel mai probabil, Fotbal Comuna Recea va disputa meciul de baraj pentru menținerea în Liga a II-a cu AFC Unirea 04 Slobozia (se joacă tur-retur).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here