PENTRU LOCUL 2 – Minaur Baia Mare a învins, la 4 goluri diferență, CSM Slatina și pare pregătită de impactul cu SCM Râmnicu Vâlcea

0
340

HANDBAL FEMININ. Joi, 29 aprilie, în Sala LPS din Bistrița, într-un meci contând pentru etapa a 18-a a Ligii Naționale, CS Minaur Baia Mare a învins cu 33-29 (15-14) CSM Slatina și se menține pe locul 2, sâmbătă urmând să joace cu ocupanta locului 3, SCM Râmnicu Vâlcea.

 

După un început echilibrat în primele 10 minute (4-4), băimărencele au o suită de 4 goluri consecutive (Popa, Polocoșer și Burlachenko de două ori) și se distanțează, diferența fiind păstrată până în min. 23, când slătinencele revin și încheie repriza cu doar un gol handicap pe tabela de marcaj (15-14).

 

Parcă la șablon începutul celei de-a doua reprize, însă de data aceasta doar 5 minute au așteptat băimărencele până să se distanțeze din nou, înscriind 4 goluri consecutive în mai puțin de 2 minute (Burlachenko – golghetera echipei în acest meci -, De Souza și Blohm de două ori) și ducând scorul la 21-17. Minaur majorează avantajul la 7 goluri cu 10 minute înaintea finalului (29-22), diferență păstrată până în min. 55 (32-25) și problema câștigătoarei e tranșată.

 

O relaxare pe final (oarecum firescă nu doar în contextul diferenței de pe tabelă, ci mai ales a conservării energiilor pentru meciul de sâmbătă cu Râmnicu Vâlcea) a dus scorul la 32-29, apoi Oana Borș înscrie din 7 metri în ultima secundă și stabilește scorul final (33-29). În pofida aparențelor, o victorie clară, niciodată pusă sub semnul îndoielii.

 

Pentru echipa antrenată de Costică Buceschi au marcat: Burlachenko (7 goluri), Kovacevic (5 goluri), Tănăsie și Blohm (câte 4 goluri), Popa, Seraficeanu, Laslo și Lavko (câte 2 goluri), Cioca, De Souza, Kerekes, Borș și Polocoșer (câte 1 gol). Dela CSM Slatina s-au remarcat Ostase (9 goluri), Popescu și Stoicănescu (câte 4 goluri).

 

Sâmbătă, de la ora 16, în Sala Polivalentă din Bistrița, Minaur Baia Mare (locul 2 cu 46 de puncte) întâlnește SCM Râmnicu Vâlcea (locul 3 cu 42 de puncte și un meci mai puțin), meciul fiind televizat de postul național (TVR 1).

 

* Foto: @ Alex Nicodim via CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here