LA BARAJ – Progresul Șomcuta Mare pierde acasă în ultima etapă și merge la baraj pentru a rămâne în Liga a III-a

0
257

FOTBAL – LIGA A III-A. În ultima etapă a Ligii a III-a, echipa maramureșeană Progresul Șomcuta Mare a pierdut pe teren propriu, cu 1-2 (0-1), meciul cu SCM Zalău, echipă care a terminat ediția pe locul 2 în Seria a 10-a și va participa la barajul de promovare în Liga a II-a (joacă primele meciuri cu CSO Cugir, care a câștigat Seria a 9-a). Maramureșenii, în schimb, vor juca meci de baraj pentru menținerea în Liga a III-a, terminând campionatul pe locul 9 (din 10).

 

Antrenorul Dănuț Sabou (Progresul Șomcuta Mare) a început partida cu: Roșiianu – Pașca, Bud, Simion, Lazăr, Revezs, Nemeș, Parnau, Zete, Răduneață, Balmoș (căp.).

 

SCM Zalău, fără nicio presiune (termina pe locul 2 indiferent de rezultat), a jucat fără mai mulți titulari, odihniți de conducerea tehnică în vederea meciurilor de baraj, însă au reușit să se impună, cu noroc, ce-i drept, golul victoriei fiind înscris de Vadim Calugher în minutele de prelungire. Categoric, însă, Zalău a fost echipa mai bună, dominând începutul de meci și deschizând scorul în min. 20 prin Sebastian Duma. Acesta a fost și scorul primei părți, deși șomcutenii au avut suficiente oportunități/ocazii de a egala (au avut chiar și o lovitură în bară, din lovitură liberă).

 

În partea a doua, handicapul de pe tabela de marcaj s-a accentuat prin handicapul numeric, șomcutenii rămânând din minutul 55 în inferioritate numerică. Cu sabia retrogradării deasupra, Progresul a continuat să atace și în 10 jucători, reușind ceea ce n-au reușit în formulă completă: egalarea. O egalare care a venit în min. 65, când Bogdan Vișan a marcat în proprie poartă.

 

SCM Zalău a forțat victoria, având și om în plus pe teren, dar totul se îndrepta către un rezultat de egalitate. Nu a fost de acord Vadim Calugher, care în minutele de prelungiri a înscris cu un șut la vinclu de la 25 metri, aducând victoria oaspeților. Progresul Şomcuta Mare – SCM Zalău: 1-2 (0-1), au marcat Bogdan Vişan (min. 65 – aut.) / Sebastian Duma (min. 20), Vadim Calugher (min. 90+2).

 

În urma înfrângerii, Progresul Șomcuta Mare coboară pe locul 9 (făcând schimb de locuri cu CSM Satu Mare, care a încheiat la egalitate, acasă, 1-1, cu Minaur Baia Mare), la golaveraj (au -11, față de -7 cât are Satu Mare, care s-a salvat/menținut în Liga a III-a). Implicit, șomcutenii vor juca un meci de baraj pentru menținerea în Liga a III-a (pe teren neutru, cu una dintre campioanele județene – Liga a IV-a).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here