STUDIU TEHNIC – Reabilitarea energetică a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie din Baia Mare ar costa 41 de milioane de lei

1
662

MUZEUL DE ISTORIE BAIA MARE. Reabilitarea energetică a sediului Muzeului Județean de Istorie și Arheologie, localizat în Baia Mare, pe strada Monetăriei nr. 1-3, fost sediu administrativ minier din Baia Mare până în anul 1977, ar costa 41 de milioane de lei (exact: 40.978.652,94 lei, sumă care include TVA), indică  documentația tehnico-economică contractată de Consililul Județean Maramureș cu firma Impact Proiect Studio SRL, reprezentată prin Gheorghe Boroș.

 

În perioada 1980-201, toate corpurile de clădire au trecut prin repetate acțiuni de salubrizare, modernizare, renovare, însă intervențiile de înlocuire a elementelor biologic degradate s-au realizat total neprofesional și cu materiale neconforme. Lucrările ar urma să fie dureze circa 2 ani și ar reduce consumurile anuale la 300 MWh energie electrică, 3.500 mc apă potabilă și 46.000 mc gaz.

 

Documentația tehnică recomandă izolare termică planşeului de lemn sub pod, izolarea termică a planşeului sub etaj, îmbunătăţirea izolaţiei termice a tâmplăriei exterioare, zugrăvelile interioare cu vopsele permeabile la vaporii de apă, schimbarea centralei termice cu una în condensație eficientă energetic, schimbarea corpurilor statice cu unele din fontă (montate sub ferestre), montarea unor pompe de căldură aer-apă moderne (care vor acoperi 50% din necesarul de energie pentru încălzirea clădirii), montarea unor panouri reflectorizante pe pereţii din spatele corpurilor statice, montarea robineţilor cu cap termostat pe racordul corpurilor de încălzire, montarea de perlatoare la robineţi pe circuitele de apă caldă de consum și montarea de becuri economice în locul celor cu incandescenţă sau fluorescente.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here