CUM A EȘUAT O MITĂ LA PRIMĂRIȚĂ – Cum a încercat inginerul silvic Ghejeu să o mituiască, cu 10.000 lei și un parfum, pe primărița maramureșeană Viorica Maciuc

2
5169
Viorica Maciuc, primarul comunei Băiuț

SEMN DE NORMALITATE: A REFUZAT MITA. Inginerul silvic amenajist Ioan Teodor Ghejeu, asociat/administrator în 6 firme din domeniul amenajărilor silvice (Green & Green SRL, Masa Tăcerii SRL, Noco Carpatic SRL, NB Maven Land SRL, Padopotera SRL –  toate 5 înregstrate în Oradea – și Rural Forest Investment SRL – înregistrată în Nehoiu – jud. Buzău), este urmărit penal și a fost pus sub control judiciar pentru dare de mită primarului comunei maramureșene Băiuț, Viorica Maciuc. Viorica Maciuc a refuzat mita și a anunțat Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Maramureș, care a demarat dosarul de urmărire penală.

 

Viorica Maciuc, primarul maramureșean care a refuzat mita și a anunțat autoritatea competentă, este primar PNL în comuna Băiuț de la ultimele alegeri (octombrie 2020), însă ea a mai condus administrația comunei maramureșene și în perioada 2000-2008. Maciuc, de profesie economist, a lucrat în perioada dintre mandatele de primar al comunei Băiuț (2008-2020) ca inspector la Primăria Giarmata (jud. Timiș). În 2007 ea a fost distinsă cu Crucea Națională “Serviciul Credincios”.

 

Joi, 21 septembrie 2023, Ghejeu a fost reținut 24 de ore în arest, în urma unui dosar instrumentat de SJA Maramureș sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, și a fost prezentat instanței (Tribunalul Maramureș) cu propunerea de arestare preventivă, însă judecătorul de caz a dispus vineri, 22 septembrie 2023, măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

 

Conform dosarului de urmărire penală, în cursul acestui an, Ghejeu, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu obiect de activitate în domeniul amenajărilor silvice, i-a oferit suma de 10.000 de lei și un parfum primarului comunei Băiuț, Viorica Maciuc (martor-denunțător în cauză), solicitându-i în schimb să faciliteze atribuirea unui contract de prestări servicii privind întocmirea documentației necesare în vederea reînnoirii/prelungirii valabilității amenajamentului silvic vizând o pădure aparținând comunei respective, către societatea comercială pe care o administrează.

 

Cauza a fost documentată cu sprijinul de specialitate al Direcției Generale Anticorupție – Direcția Anchete, IGPR – Direcția de Operațiuni Speciale și IPJ Maramureș – Serviciul de Investigații Criminale.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here