CRONICĂ DE MECI – Debut cu egal în play-out: Minaur a condus cu 2-0, dar vine doar cu un punct de la Sânmartin, ceea ce nu îi atenuează deloc situația din subsolul clasamentului

0
643

FOTBAL, LIGA III – PLAY-OUT. Vineri, 29 martie 2024, pe Stadionul Comunal din Sânmartin, în etapa 1 a play-out-ului Ligii a III-a, Seria 10-a, Lotus Băile Felix a încheiat la egalitate, 2-2 (0-1), partida cu Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de o brigadă din Buzău cu Cătălin Gheorghe Drugea la centru, a opus echipele clasate pe locul 1 în play-out (Lotus) și 6 (Minaur).

 

Echipa antrenată de Cosmin Bodea (Lotus) a pornit din postura de favorită, încercând să atenueze frustrarea suporterilor după ratare la limită a play-off-ului în favoarea altei echipe maramureșene, CSM Sighetu Marmației. Și din acest motiv, Lotus a lăsat intrarea liberă a spectatorilor.

 

Pornită cu 27 de puncte în play-out (echipele pornesc cu zestrea cumulată în sezonul regulat, punctele nu se înjumătățesc ca și în Liga I), gazdele nu își fac probleme pentru retrogradare. În schimb pentru băimăreni orice meci este o finală în tentativa de a evita cea mai rușinoasă retrogradare consecutivă din istoria fotbalului băimărean (în 2 ani, din Liga a II-a în Liga a IV-a), aceștia pornind cu doar 14 puncte.

 

Play-out-ul se joacă în format tur-retur, fiecare cu fiecare (10 etape), urmând să retrogradeze în Liga a IV-a ultimele două clasate și echipa de pe locul al 4-lea din play-out cu cea mai slabă linie de clasament din cele zece serii ale Ligii a III-a. În sezonul regulat, cele două echipe au încheiat la egalitate la Baia Mare (1-1) și la Sânmartin s-a impus Lotus cu 2-1.

 

Antrenorul Ciprian Danciu (Minaur) a început meciul cu următorul 11: Breban – Mureșan, Simion (cpt.), Lazăr, Bratu – Matei, Vitan, Ștefănescu, Serediuc – Orosz, Batin. Același 11 din meciul precedent (cu 3 foști jucători de Liga I: Ștefănescu, Serediuc și Batin), cu Sănătatea Cluj (încheiat cu 2-0 pentru băimăreni), ceea ce înseamnă că Danciu a fost mulțumit de echipă (sau că e superstițios).

 

Mult mai motivați decât adversarul, băimărenii au deschis scorul prin Raphael Stănescu (și el fost jucător de Liga I, unde a debutat la 16 ani – reîntors la echipă în pauza competițională), introdus pe teren în urma accidentării lui Ștefănescu, golul acestuia fiind înscris la prima ocazie mai clară și fiind unicul al primei reprize – Stănescu a înscris după o gafă a portarului Barabaș, care a respins greșit mingea (în față).

 

Stănescu (în formă bună) a mai avut două ocazii de a înscrie, prin șuturi din afara careului, în minutele 30 și 31, însă gazdele au replicat printr-o mare ocazie, în min. 37, când Lupșe a reluat centrarea lui Costea de la 7 metri și doar reflexul tânărului portar Breban i-a salvat pe băimăreni de egalare. Minaur a reușit să intre la vestiare în avantaj, deși în minutele de prelungire a reprizei, Tămaș a reluat cu capul o centrare doar puțin pe lângă vinclul porții lui Breban (Minaur).

 

La pauză, antrenorii Cosmin Bodea (Lotus) și Ciprian Danciu (Minaur) au mutat ca la șah, Bodea efectuând trei schimbări, coordonatorul (tânărul Negru în locul lui Sala) și vârful de atac (Ciurcui în locul lui Costea), dar l-a schimbat și pe portar, în locul lui Barabaș intrând Cosma. Danciu i-a introdus pe teren pe Gherman în locul lui Bratu și pe Csiszer în locul lui Serediuc. Și chiar la începutul reprizei a doua, oaspeții reușesc desprinderea pe tabela de marcaj, după golul spectaculor a lui Vitan (26 de ani, adus în ianuarie de la Minerul Ocna Dej): 0-2, după un șut sub transversală de la 11 metri.

 

A fost momentul trezirii orgoliului gazdelor care au urcat în atac punând presiune pe poarta lui Breban și în min. 65 au reușit să reducă din handicapul de pe tabela de marcaj, cu mult noroc: Arsene execută o lovitură liberă care nu anunța vreun pericol deosebit, mingea ricoșează la 16 metri și tânărul Mario Negru (18 ani) șutează imparabil.

 

Antrenorul Bodea forțează în atac, îl scoate pe Gheban și introduce un alt tânăr jucător, pe Patrick Blăgea (21 de ani), mai ofensiv, care reușește după numai 9 minute să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj, e drept, din nou cu noroc, în urma unei lovituri libere de la 27 de metri, deviată de apărarea băimărenilor chiar lângă bara din stânga lui Breban (din nou, portarul oaspeților nu a avut ce să facă). Minaur a forțat apoi, Batin fiind aproape de a-și readuce echipa în avantaj, dar n-a fost să fie.

 

A rămas 2-2, acesta a fost scorul cu care s-a încheiat partida, băimărenii fiind departe de salvarea de la retrogradare. Și principalele contracandidate la retrogradare ale băimărenilor, Olimpia MCMXXI Satu Mare și Sănătatea Cluj, au câștigat tot un punct astăzi, așa că ecartul se menține. Dar sunt 10 finale și s-a jucat doar una.

 

Lotus Băile Felix Minaur Baia Mare: 2-2 (0-1), au marcat Mario Negru (min. 65) și Patrick Blăgea (min. 76) / Raphael Stănescu (min. 28) și Raul Vitan (min. 50).

 

În urma egalului, Minaur acumulează 15 puncte și rămâne în continuare pe ultimul loc, direct retrogradabil. În etapa viitoare, în 5 aprilie, Minaur joacă pe teren propriu cu Olimpia MCMXXI Satu Mare (penultimul loc în clasament, retrogradabil direct – în această etapă a remizat la Cluj-Napoca, 1-1 cu Sănătatea).

 

* Foto: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here