ÎNFRÂNGERE – Minaur a pierdut la Brașov, cu o echipă care luptă pentru evitarea retrogradării, după o repriză secundă în care a întors rezultatul, dar apoi a căzut

2
622

HANDBAL FEMININ – LIGA I. Sâmbătă, 10 februarie 2024, în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi” din Brașov, în meci contând pentru etapa a 16-a Liga I handbal feminin, CSM Corona Brașov a câștigat, cu 28-27 (16-14), partida cu CS Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul nemțean Ionuț Ifrim & Ovidiu Ilisei, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 11 (Corona) și 8 (Minaur).

 

Zi plină astăzi în Sala Sporturilor din Brașov, acolo unde ziua sportivă a început la ora 14.30 cu meciul de volei feminin dintre gazde și campioana Alba Blaj, continuă cu disputa din prima ligă de handbal feminin în care localinicele întâlnesc Minaur și se încheie cu partida de volei masculin dintre Corona și Explorări Baia Mare. Dar deocamdată gândurile sunt concentrate pe handbal, unde se dispută meciul din jumătatea inferioară a clasamentului dintre brașovence și băimărence.

 

Gazdele au început tare, interul dreapta (veterana angoleză Carlos Jose Zizica, plătită cu 7.000 euro/lună, fostă la Rapid), croata Pletikosić, Berbece și muntenegreanca Klikovac au dus repede scorul la 5-1 (min. 8). Băimărencele au acuzat scurt timp impactul și au început cursa de recuperare, dar în min. 17, după golul tinerei sighetence Boiciuc pentru Corona (crescută la Baia Mare, la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor, și oferită pe tavă Coronei, clubul băimărean fiind înțesat de valori pentru a avea loc și pentru internaționala maramureșeancă), brașovencele aveau 5 goluri avantaj: 11-6.

 

Primele 30 de minute s-au încheiat totuși cu o diferență nu foarte alarmantă (dacă excludem că Minaur joacă împotriva echipei de pe locul 11, loc de baraj pentru evitarea retrogradării): 16-14. Pauză, după o repriză care le-a remarcat pe portarul bosniac Anica Gudelj (cu 33% mingi salvate!), muntenegreanca Klikovac, Berbece, Lazăr și Boiciuc de la gazde și pivotul Spugnini Santome (6 goluri pentru Minaur în prima repriză), centrul Ianăși și, atât cât a fost folosită, portarul Amra Pandzic de la oaspete.

 

Începe repriza a doua. De această dată Minaur intră decisă în joc, Tănăsie și Borș egalează în primele 70 de secunde, apoi băimărencele se distanțează ele la două goluri, după reușita lui Gomes Da Costa (min. 33, 16-18). Gazdele marchează primul gol al reprizei după 4 minute, dar după prima treime a reprizei Minaur conduce cu două goluri (min. 40, 18-20). Amra Pandzic a închis poarta, în primele 10 minute ale reprizei a încasat doar două goluri și avea deja o rată de 66,67%!

 

La jumătatea reprizei, după golul lui Borș, Minaur avea deja 5 goluri în plus: 18-23 (min. 45). Pandzic, Spugnini Santome și Ianăși (în această ordine) sunt cele mai bune jucătoare ale meciului conform indicatorilor tehnici. Lazăr și Lasm (Corona) reduc handicapul și antrenorul Andrei Popescu cere time-out. În ultimele 10 minute ale partidei se intră cu scorul 21-23 (min. 50). Minaur nu a mai marcat în ultimele 6 minute.

 

În min. 53, Woller egalează, 23-23, apoi tot ea înscrie pentru revenirea la conducere a brașovencelor, 24-23 (min. 54), și apoi Lazăr înscrie pentru 25-23. Băimărencele nu au marcat de 10 minute. Popescu cere din nou time-out, în speranța că va reuși o nouă resetare. Mai sunt 5 minute. Cazanga ratează, Lasm marchează și gazdele merg la 3 goluri avantaj (26-23), apoi Fonseca duce scorul la 27-23. Ce cădere a Minaurului. Marchează în sfârșit Spugnini Santome, după o secetă de 12 minute a Minaurului. Meciul însă e pierdut. Au rămas mai puțin de 2 minute de joc, marchează și Vujovic, dar brașovencele conduc cu 3 goluri: 28-25.

 

Partida se încheie cu 28-27 (16-14), a marcat și Pavlovic în ultima secundă, dar soarta era decisă. Pentru Minaur au marcat: Spugnini Santome (12 goluri), Borș (4 goluri), Ianăși și Pavlovic (câte 3 goluri), Gomes Da Costa (2 goluri), Vukajlovic, Vujovic și Tănăsie (câte 1 gol) – portarul Pandzic a avut 12 parade salavatoare (procentaj de 46,15% mingi salvate). De la gazde s-au remarcat Lazăr și Klikovac (câte 6 goluri) și portarul Gudelj cu 11 parade salvatoare (procentaj 29,73% mingi salvate).

 

În urma înfrângerii, Minaur coboară pe locul 9 și în etapa următoare joacă tot în deplasare, cu campioana en-titre CSM București (în 21 februarie, de la ora 15.00). Misiune imposibilă. În Sala „Dumitru Popescu Colibaşi” intră voleibaliștii de la Explorări (și ei au misie imposibilă, înfruntând liderul Ligii naționale).

 

* Foto: @Daniel Badea

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Cine v-a spus că Boiciuc a fost oferită pe tavă , cercetați și veți vedea pe ce ” tăvi ” sunt oferite fetele de la CNOPJ Baia Mare , de către urmașa lui Băban , nimeni alta decât Mona Maior Pasca . Boiciuc mai era junioară și anul ăsta având drept de joc la CNOPJ , dar a fost îndrumată spre Corona Brașov .

  2. Fetele se tot plâng de întârzierea salariilor, dar la cum joacă (sau mai bine zis la cum NU JOACĂ) ar trebui să le fie ruşine!
    Deznodământul era cunoscut dinainte de meci, la fel ca la Zalău. RUŞINE !!! Bani publici aruncați pe fereastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here