IDENTITATEA CONTRACTORULUI – S-a semnat contractul de execuție al sistemului de supraveghere electronică la Penitenciarul Baia Mare, investiție de 2,6 milioane de lei

5
2307

PENITENCIARUL BAIA MARE. Firma bucureșteană Electronic Security Systems SRL va executa lucrările de înființare a unui sistem de supraveghere electronică la Penitenciarul Baia Mare, contractul în valoare de 2,6 milioane de lei (exact: 2.617.353,81 lei, sumă care include TVA) fiind semnat la 8 februarie 2024. Deși a ofertat cu doar circa 90.000 lei sub estimarea maximă a Penitenciarului Baia Mare (prețul fiind unicul criteriu de atribuire), firma a fost desemnată câștigătoare a licitației după ce comisia decidentă a considerat oferta firmei bucurește ca fiind unica admisibilă.

 

Electronic Security Systems este specializată pe servicii privind sistemele de securizare și este deținută de 9 asociați, conduși de asociatul semnificativ, Viorel Ștefan Luță (împreună cu soția sa, Georgeta Luță, deține 49% din părțile sociale), fost director al holdingului UTI Grup (este inginer radioelectronică, absolvent al Facultății de Electronică & IT al Academiei Tehnice Militare “Ferdinand I”, originar din Râmnicu Vâlcea) – ceilalți 7 asociați sunt Adrian Mihai Dan Pereanu, Vlad Diaconeasa și Florinel Lemnaru (toți 3 cu cîte 14%), Constantin Anghel (3%), Alexandru Cristian Poenaru (2%), George Eugen Dumitru și Ciprian Ifrim (ambii cu câte 1%).
În 2022, firma a închis anul cu o cifră de afaceri de 12 milioane de lei și un profit net de 1,38 milioane de lei, indicatori financiari obținuți cu 19 angajați, dar și datorii de 1,95 milioane de lei.

Pe lângă executarea lucrărilor de construcții și instalații aferente obiectivului, firma trebuie să actualizeze proiectele pentru autorizarea executării lucrărilor și pe cel tehnic, să achiziționeze echipamentele tehnologice și funcționale și să le monteze. Lucrările trebuie finalizate în 15 luni de la emiterea ordinului de începere.

 

Sistemul supraveghere electronică proiectat pentru Penitenciarul Baia Mare are rolul de a asigura  securitatea comunicațiilor și de a elimina posibilitățile de intrare/ieșire neautorizate în/din unitate. Penitenciarul Baia Mare, care se află în orașul Baia Sprie, mai exact în localitatea aparținătoare acestuia Tăuții de Sus, pe strada Forestierului nr. 217.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

    • Articolele sunt bazate pe fapte reale. Dvs. enunțați o minciună. Acuzația dvs. se bazează pe o supoziție personală, așa cum spuneți, și o emiteți cu pretenție de adevăr. Dar este doar o minciună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here