PRECEDENTUL TEPLIȚA – Comuna Groși cere în instanța de judecată interzicerea depozitării deșeurilor la Satu Nou de Jos

0
1258

CU DEȘEURILE LA TRIBUNAL. Comuna Groși a dat în judecată Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș și firma de salubritate Drusal SA Baia Mare, cerând interzicerea depozitării deșeurilor la Satu Nou de Jos. Cei din Groși au toate șansele să câștige, având la bază precedentul Teplița (Sighetu Marmației) – în respectiva speță, 34 de localnici din imediata vecinătate a depozitului temporar operat de firma Herodot Grup au câștigat în instanță interzicerea depozitării deșeurilor (care avea retrasă autorizația de mediu din cauza depășirii cantității de deșeuri autorizate, dar funcționa în baza unei hotărâri ilegale a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș).

 

La fel ca în cazul sighetenilor care au câștigat în instanța de judecată și administrația comunei Groși a cerut același lucrur: anularea actului administrativ care dă dreptul firmei Drusal să depoziteze în continuare deșeuri pe platforma temporară din Satu Nou de Jos (com. Groși). Acest act administrativ (emis de CJSU Maramureș) a fost deja anulat de instanță, însă numai partea a doua a sa, care făcea referire la depozitul temporar de la Teplița (pentru că în respectiva speță doar asta se cerea).

 

Depozitul temporar din Satu Nou de Jos funcționează fără autorizație de mediu, aceasta fiindu-i retrasă firmei Drusal SA Baia Mare (controlată de sătmăreanul Vasile Pușcaș, fostul ginere al ex-ministrului de Interne Ioan Rus) pentru că au fost depășite cantitățile pentru care a fost autorizată. Totuși, Drusal continuă să depună deșeuri la Satu Nou de Jos, în baza aceleiași decizii abuzive și ilegale ale CJSU Maramureș desființată (anulată) în cazul Teplița.

 

Dosarul de chemare în judecată, ca pârâți, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș (care va fi reprezentat de prefectul Nicolae Silviu Ungur, în calitate de președinte) și a firmei Drusal SA Baia Mare a fost înregistrat luni, 4 ianuarie 2021, la Tribunalul Maramureș. Speța va fi judecată de magistrații secţiei a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal. 2mnews urmărește derularea acestui proces și vă informează despre parcursul acestuia.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here