CREDIT – Baia Mare are un buget „de criză” în 2017 – se ia în calcul un nou credit bancar pentru finalizarea investiţiilor privind dezvoltarea oraşului

1
309
Marinel Rob

SOLUŢII. Vineri, 24 februarie, va fi finalizată proiecţia bugetară pe anul 2017 a municipiului Baia Mare şi aceasta urmează să fie supusă dezbaterii publice. „Avem 45 de zile din 16 februarie, de când a fost publicat bugetul în Monitorul Oficial. Prognozăm ca în a doua jumătate a lunii martie, într-o şedinţă ordinară, să venim în faţa Consiliului Local cu proiectul de buget pe 2017”, a declarat Marinel Rob, primarul interimar al municipiului Baia Mare.

 

Este un buget „de criză”, afectat de venituri reduse faţă de anii anteriori (eliminarea celor 102 taxe, majorările salariale ale funcţionarilor publici şi lipsa unui credit bancar – există un rest de 4,2 milioane de lei dintr-un credit bancar, însă acesta este aprobat de Ministerul de Finanţe pentru un obiectiv ferm definit: reabilitarea Coloniei Pictorilor).

 

„Restul investiţiilor va trebui să le facem prin efort propriu. Obiectivele care au fost finanţate din credite până acum – Liceul de Artă, Clubul Phoenix, podurile de pe Culturii şi Republicii şi Grădiniţa nr. 8 – se cifrează la 16 milioane de lei, sumă care va trebui acoperită din bugetul propriu. Dacă aveam un credit bancar, ne ajuta extrem de mult pentru dezvoltarea acestor proiecte. Nu-l avem, însă personal nu exclud un asemenea credit. Vom discuta cu toţi factorii implicaţi în administraţia municipiului şi dacă vom conchide că e singura soluţie pentru a finaliza respectivele investiţii, îl vom accesa. Însă aceste credite grevează bugetul municipiului pe mulţi ani – facem investiţia acum şi plătim 10 sau mai mulţi ani după aceea”, a subliniat primarul interimar Rob.

 

În afara principalelor obiective ale anului 2017 – pe care le puteţi afla în detaliu în articolul 2mnews care tratează exclusiv acest subiect -, se urmăreşte asigurarea resurselor financiare pentru serviciile publice – pentru salubrizare va fi o alocare financiară mai mare, undeva la 800.000 lei, faţă de 600.000 lei, cât a fost pe semestrul trecut, chiar 1 milion de lei în perioada de vară, pentru a avea asigurate servicii de calitate.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Am dori sa se includa si salariile celor de la SPAU in acest buget…..sa ajungem si noi la salariile din primarie…..domnule Rob cu ce drept ne refuzati aceste drepturi ? Lucram cel putin la fel de mult ca si colegii din primarie..va rog sa nu mai obturati si sa ingraditi aceste drepturi..va multumim anticipat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here