ABUZ ÎN FUNCŢIE – Preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, a cerut să i se prezinte evaluarea activităţii şi rezultatele… Inspectoratului de Poliţie Maramureş!

0
1229
Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș, și Viorica Marincaș. șefa IPJ Maramureș

DEMERS. O tentativă evidentă de abuz în funcţie a avut loc astăzi, în şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş. Depăşindu-şi atribuţiile, Gabriel Zetea, preşedintele CJ Maramureş, a cerut dezbaterea evaluării şi a rezultatelor obţinute de… Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş, ca şi cum instituţia Ministerului de Interne ar fi în subordinea forului administrativ al judeţului.

 

Această „informare”, cum a numit-o Zetea, a fost înscrisă pe Ordinea de zi a şedinţei, la ultimul punct (23), însă şefii Poliţiei maramureşene au ignorat cererea şefului administraţiei judeţene, iar în lipsa acestora punctul de pe Ordinea de zi nu a mai fost discutat, lăsându-se impresia că evaluarea va avea loc într-o întâlnire viitoare.

 

Numai că singura instituţie căreia IPJ îşi prezintă raportul este Instituţia Prefectului, nicidecum CJ Maramureş, care are tot atâtea atribuţii de control, supraveghere sau cum doriţi să numiţi această încercare fâsâită de intimidare a IPJ câte are calul sifonarului. Numai că Zetea nu a aflat asta şi, cel mai probabil, a fost informat (de vreun jurist, fie de matusalemicul Dumitru Dumuţa, fost secretar al judeţului, actual administrator public, fie de veşnicul „interimar” Ioan Dragoş).

 

Este pentru prima oară în istoria post-decembristă a CJ Maramureş când un preşedinte cere IPJ Maramureş să-i raporteze evaluarea activităţii şi a rezultatelor obţinute pe parcursul unui an.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here