CORUPȚIE – Secretara PSD Maramureș, Rodica Covaci, a fost eliberată după aproape un an de toate măsurile preventive și va fi judecată în stare de libertate pentru trafic de influență

1
6708
Rodica Monica Covaci

DECIZIE. După ce a stat aproape un an în arest, arest la domiciliu și control judiciar, secretara PSD Maramureș, Rodica Monica Covaci, va continua să fie judecată în stare de libertate pentru trafic de influență în formă continuată (pentru 6 acte materiale). Decizia a fost luată marți, 21 noiembrie 2023, de Tribunalul Maramureș, judecătorul de drepturi și libertăți revocând ultima măsură preventivă, aceea a controlului judiciar.

 

Covaci, care a fost ridicată în 15 decembrie 2022 chiar din sediul partidului de polițiștii Serviciului Județean Anticorupție Maramureș, a stat 53 de zile în arest, apoi circa 3 luni  a fost plasată în arest la domiciliu (în perioada 8 februarie – 4 mai 2023), iar aproximativ 6 luni și jumătate a fost pusă sub control judiciar (în perioada 4 mai – 21 noiembrie 2023).

 

Ea a fost trimisă în judecată la 30 decembrie 2022, împreună cu alte două persoane (Simona Alina Vaida și Maria Coste), pentru trafic de influență în formă continuată (6 acte materiale). După arestarea sa, capii PSD Maramureș s-au grăbit să se dezică de ea, acreditând ideea că femeia nu ar avea niciun statut oficial la partid, deși tot orașul știe că era secretara filialei județene, care deținea cheiele sediului județean, încasa bani, făcea plăți, convoca ședințe ș.a.m.d.

 

Conform rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, în perioada 2017-2020, Covaci ar fi pretins și primit 9.700 euro și 300 de lei de la 6 persoane, lăsându-le să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Ministerului Apărării Naționale şi Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Baia Mare.

 

În schimbul banilor, Covaci (PSD Maramureș) a promis că va rezolva promovarea unor persoane care nu aveau pregătirea corespunzătoare a unor examene de angajare pe posturi de asistent medical, brancardier sau subofiţer, sau că va urgenta emiterea unor acte de identitate în regim de urgenţă, în lipsa unei programări prealabile.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. ce legi slabe avem in tara asta … defapt nu mai e o tara e o caracatita …o ciuma .. dupa 1 an o sa decida sa ii dea si salariul restant…si va primi poate si pensie speciala …vai de noi …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here