CONTRACT SEMNAT – Statul începe construirea sălii de handbal din Borșa: află cine a câștigat contractul de peste 8 milioane de lei

1
1090

BORȘA – SALĂ DE SPORT. În sfârșit, după mai multe eșecuri, Compania Națională de Investiții a semnat contractul de execuție al sălii de sport din Borșa, care va fi construită pe strada Libertății, cu asocierea de firme Contrast Studio SRL & Alpenside SRL & Obitory Construct SRL la valoarea de 8,25 milioane de lei (exact: 8.253.848,64 lei, sumă care include TVA), cu 10% mai puțin decât estimarea maximă a beneficiarului (criteriul de atribuire al contractului a fost Cel mai bun raport calitate-preț, însă prețul a avut o pondere procentuală în decizia finală de 75%, alte 25 de procente fiind atribuite pentru experiența profesională a 5 experți-cheie) – a fost bătălie mare pe acest contract, 8 oferte fiind depuse.

 

Noua sală de sport din Borșa, care trebuie finalizată într-un an (este alocată o lună și jumătate pentru proiectare – faza adaptare la amplasament, proiectul fiind unul tip al statului român, și 10 luni și jumătate pentru execuția propriu-zisă), va avea ca principală funcțiune handbalul și a fost proiectată cu tribună de 180 de locuri și regim de înălțime P+E, cu o suprafață construită de 1.445 mp. Terenul va avea dimensiunile 44,8 x 33,4 metri, clădirea fiind dotată cu vestiare, grupuri sanitare și spații tehnice. Constructorul trebuie să garanteze lucrările timp de 3 ani.

 

Cine sunt câștigătorii
• Contrast Studio (liderul de asociere) este o firmă de arhitectură din satul Lunca Cetățuii (jud. Iași), cu 2 angajați. Sereleul este controlat de Alexandru Christian Ignățel (asociat unic) și în 2021 a raportat o cifră de afaceri de 463.411 lei și un profit net de 173.126 lei.
• Alpenside este o firmă din București specializată pe construcții de magistrale de apă și canalizări. Sereleul, controlat de piteșteanul Vlad Ionel Vameșu a raportat în 2021 o cifră de afaceri de 125,6 milioane de lei, o pierdere de aproape 44 de milioane de lei și a intrat în insolvență. A avut o medie de 409 angajați.
• Obitory Construct este o firmă de construcțiiu civile din Iași, controlată de Gabriel Florin Popescu (din 2019). În 2021 a raportat o cifră de afaceri de 12,7 milioane de lei și un profit net de 1,3 milioane de lei realizat cu 49 de angajați.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Nu se face cămin azil pentru persoane învîrstă sau cu dizabilități ,dar se face sală de handbal , doamne ce retarzi are borșa(administrația borșa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here