CONTRACT SEMNAT – Încep lucrările de extindere a sistemului de canalizare menajeră în zona Complexului Turistic din Borșa: află identitatea câștigătorului contractului de 11,8 milioane de lei

0
201

CANALIZARE BORȘA. Administrația publică locală din orașul maramureșean Borșa, controlată de edilul Ion Sorin Timiș (PSD), a semnat contractul de peste 11,8 milioane de lei (exact: 11.812.353,99 lei, sumă care include TVA) care vizează extinderea cu 4,6 kilometri (4.622 metri) a sistemului de canalizare menajeră din oraș. Extinderea va fi realizată în zona Complexului Turistic din Borșa și prevede și realizarea unei stații de pompare și racorduri la unitățile de cazare și utilizatorii casnici din zonă.

 

Contractul de execuție a obiectivului investițional a fost semnat la 13 februarie 2024 cu firma Antrepriza de Reperații și Lucrări ARL Cluj, subsidiară a holdingului austriac Strabag AG. Atribuirea s-a făcut după strategia deja clasicizată (descalificarea celorlalte oferte – una declarată inacceptabilă, una retrasă -, iar unica ofertă rămasă fiind declarată conformă și implicit câștigătoare). Cea mai mare parte a finanțării este nerambursabilă, obținută prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

 

ARL Cluj a subcontractat deja 30% valoarea contractului firmei locale Cariera Toroioaga SRL (controlată de Ion Timiș), care va realiza o treime din lucrările la rețelele de canalizare și va încasa peste 3,5 milioane de lei și 3,64% firmei clujene Instal Ittu SRL (controlată de familia Vasile Ittu și Ionuț Ittu), care va realiza lucrări de instalații electrice și va încasa circa 430.000 lei.

 

Rețeaua de canalizare va fi realizată gravitațional și trebuie finalizată în 30 de luni (2 ani și jumătate). În Borșa mai este demarat un proiect investițional similar, aflat în fază de analiză a ofertelor depuse în cadrul licitației, care vizează extinderea rețelei de canalizare în cartierul Repedea (vor fi racordate la rețea 592 de case din cartier și vor fi asfaltate 3,5 kilometri de străzi).

 

* Foto generică: @elsetrip.com

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here