FAIR PLAY – Mesajul clubului bosniac RK Vogošća după returul cu Minaur și care sunt cele 8 echipe calificate în sferturile EHF European Cup

0
1722

HANDBAL – CUPE EUROPENE. După ce cu doar 3 zile înainte RK Vogošća a obținut o victorie categorică în campionatul de handbal masculin al Bosniei și Herțegovinei (31-16 cu Hrvatski Rukometni Klub Čapljina), gazda returului din optimile EHF European Cup 2024 a pregătit partida cu Minaur Baia Mare încărcați de o doză de optimism, vizând nu calificarea, compromisă după rezultatul din meciul tur, când sportivii antrenați de Alexandru Sabou s-au impus cu o diferență de 10 goluri (36-26), ci un rezultat cât de cât pozitiv în fața propriilor fani.

 

Între dorință și putință, însă, de multe ori diferențele sunt semnificative și așa a fost și în returul din Sportska Dvorana „Amel Bečković”, despre care aveți detalii AICI.

 

În pofida rezultatului și a dezamăgirii, clubul din Vogošća a transmis atât suporterilor, cât și adversarilor de la Minaur, pe care i-au numit „dragii noștri oaspeți”, un mesaj cu accente atât de obiectivitate, prin recunoașterea valorii și superiorității adversarilor, cât mai ales de fair play, un spirit care ar trebui să fie primordial în toate confruntările sportive. Iată traducerea acestuia:

 

„Chiar dacă am pierdut cu 25-34, jucătorii noștri au dat tot ce au putut pe teren și sprijinul dumneavoastră (n.red., al suporterilor) a fost extraordinar! Le mulțumim tuturor celor care ne-au susținut în timpul competiției EHF European Cup. Sprijinul dumneavoastră a fost copleșitor. De asemenea, le urăm dragilor noștri oaspeți din echipa CS Minaur Baia Mare mult succes în continuarea competiției și o călătorie sigură înapoi”.

 

Echipele calificate în sferturile de finală

 

În competiție au mai rămas două echipe din România și câte una din Grecia, Ungaria, Slovenia, Islanda, Austria și Slovacia. Iată cele 8 echipe calificate în sferturile de finală ale competiției:

 

• Olimpiakos SFP (Grecia) – calificată cu scorul general 66-48 în dauna echipei SV Brixen Handball – Italia;

• FTC-Green Collect (Ungaria) – calificată cu scorul general 73-68 în dauna echipei Beşiktaş – Turcia;

• CS Minaur Baia Mare (România) – calificată cu scorul general 70-51 în dauna echipei RK Vogošća – Bosnia și Herzegovina;

• MRK Krka (Slovenia) – calificată cu scorul general 48-41 în dauna echipei RK Sloboda – Bosnia și Herzegovina;

• CSA Steaua București (România) – calificată cu scorul general 57-56 în dauna echipei HCB Karviná – Cehia;

• Valur (Islanda) – calificată cu scorul general 57-54 în dauna echipei HC Metaloplastika Elixir Šabac – Serbia;

• Bregenz Handball (Austria) – calificată cu scorul general 59-56 în dauna echipeui Förthof UHK Krems – Austria;

• Tatran Prešov (Slovacia) – calificată cu scorul general 61-58 în dauna echipei FH Hafnarfjarðar – Islanda.

 

* Foto: @RK Vogošća

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here