CALIFICARE ÎN SFERTURILE EUROPEAN CUP – Minaur Baia Mare a câștigat lejer și la Vogošća (Bosnia și Herțegovina) și continuă parcursul în cupele europene

0
238

HANDBAL MASCULIN – EHF EUROPEAN CUP 2024. Duminică, 18 februarie 2024, în Sportska Dvorana „Amel Bečković” din Vogošća, în meci retur în optimile EHF European Cup handbal masculin, RK Vogošća (Bosnia și Herțegovina) a pierdut, cu 25-34 (10-15), partida cu CS Minaur Baia Mare (România). Meciul, arbitrat de cuplul azer Emil Aghakishi & Ernest Aghakishi, a pornit cu oaspeții din postura de favoriți la calificare, Minaur impunându-se la Baia Mare la 10 goluri diferență (36-26).

 

Sportska Dvorana „Amel Bečković” din Vogošća, edificată în 1980 și reconstruită după războiul fatricid, este o sală a sporturilor cu o capacitate de 1.300 spectatori, denumită după unul dintre eroii care au apărat Sarajevo în timpul ultimului război – Vogošća este o suburbie a capitalei Bosniei și Herțegovinei, situată la 6 kilometri nord de Sarajevo. Aici nu se dispută doar meciurile de handbal, ci și partide bowling, competiții de gimnastică ritmică, iar în exteriorul ei sunt amenajate spaţii pentru tenis, volei pe plajă şi chiar… boccia. Sala (respectând denumirea oficială: Centrul Cultural și Sportiv) este în apropierea Stadionului „Hakija Mršo” (cu 5.000 de locuri), împreună formând complexul sportiv al micii urbe bosniece.

 

Meciul, cu un început echilibrat, și-a încheiat prima jumătate a reprizei de debut cu Minaur în avantaj ușor, 5-7, golurile băimărenilor fiind înscrise de Vujovic și Kotrc (câte 2) și Cumpănici, Vlad Pop și Erik Pop (câte 1). Bună prestația portarului Terekhov, care în primele 15 minute avea un procentaj de mingi salvate de 50% (5 parade din 10 șuturi pe poartă). Minaur are înscriși pe foaia de joc doar 11 jucători de câmp și 2 portari (gazdele au 13 jucători de câmp, deși au clamat și ele accidentări).

 

După primul sfert de oră, Minaur a început distanțarea de adversar, în min. 21 tabela indicând 5-11, băimărenii având o eficiență bună în atac (11 goluri din 15 șuturi pe poartă) și o agresivitate pozitivă în apărare, gazdele reușind să tragă un singur șut pe spațiul porții în 6 minute (și acela apărat de Terekhov). Apoi, Minaur bifează prima eliminare de 2 minute (Cumpănici) și gazdele (care au fost sancționate cu 4 situații de inferioritate numerică în prima repriză) se apropie la un singur gol: 10-11 (min. 26).

 

Prima repriză se încheie cu 10-15, de la băimăreni Kotrc și Vlad Pop fiind principalii marcatori (cu câte 4 goluri) – Terekhov a încheiat prima parte a meciului cu 7 șuturi parate și un procentaj de salvări de 41,18%.

 

Începe repriza a doua, băimărenii se distanțează repede la 7 goluri (10-17, min. 33). Problema calificării nu se mai pune din meciul tur, acum cu atât mai puțin. Gazdele revin cu 3 goluri consecutive (Djapo, Semic și Šestan): 13-17 (min. 35). La jumătatea celei de-a doua reprize, Minaur era în avantaj 7 goluri: 18-25 (antrenorul Alexandru Sabou îi introduce pe teren pe cei mai puțin utilizați, inclusiv pe portarul Al-Khafadji). Gazdele cedează, fizic și tactic, iar cu 10 minute înaintea finalului diferența se majorează la 11 goluri: 18-29.

 

Diferența de valoare între cele două echipe este enormă. În afara portarilor, doar pivotul Nagy și interul Da Silva Mollino nu au marcat încă. Ajunge și portarul Al-Khafadji la un procentaj de 50% mingi parate (7 din 14 șuturi). Mai sunt 5 minute: 23-34. Probabil, Minaur va ridica piciorul de pe pedala de accelerație. Obiectivul a fost îndeplinit. Partida se încheie: 25-34.

 

Pentru Minaur au marcat: Vlad Pop (6 goluri), Cumpănici, Erik Pop, Kotrc și Vujovic (câte 5 goluri), Ardelean (3 goluri), Kozachevych și Fotache (câte 2 goluri), Botea (1 gol). Portarii Al-Khafadji și Terekhov au avut câte 10, respectiv 9 intervenții salvatoare (procentaje 45,45% – Al-Khafadji, 40,91% – Terekhov). De la gazde s-au remarcat Semic (7 goluri), Djapo (4 goluri) și portarul Trapara (11 parade salvatoare, procentaj 33,33%).

 

Minaur s-a calificat în sferturile de finală EHF European Cup cu scorul general 70-51.

 

* Foto arhivă: @CS Minaur Baia Mare (meciul tur Minaur – RK Vogošća)

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here