JOCURILE OLIMPICE ALE JUNIORILOR – Trei handbaliste de la CSȘ 2 Baia Mare, convocate la lotul național de junioare pentru FOTE 2022

0
460

COMPETIȚIE. Antrenorul federal Steluța Luca și antrenorul principal al naționalei de handbal junioare (2005-2006) a României, Dragoș Dobrescu, au convocat 22 de jucătoare la lotul național, pentru o pregătire centralizată, la Râmnicu Vâlcea, înaintea participării la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2022, ediție care va fi organizată la Banska Bystrica (Slovacia).

 

În lotul național au fost selecționate și trei sportive ale clubului CSȘ 2 Baia Mare: interii dreapta Selena Maria Stăvariu (16 ani) și Taisia Turdeanu (16 ani) și pivotul Daria Utan (15 ani). Echipa de junioare II a CSS 2 Baia Mare (antrenată de Sorina Popovici) se clasează pe locul 2 în seria H, la finalul turului (meciurile din retur încep în 23 ianuarie 2022) – în sezonul trecut, echipa de junioare II a clubului băimărean (antrenată de Simona Maior-Pașca, echipă care acum activează în campionatul de junioare I fiind liderele seriei) a câștigat titlul de campioană națională.

 

Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Banska Bystrica a fost inițial programat în 25-31 iulie 2020, dar ulterior a fost reprogramat în 24-20 iulie 2021, pentru a se evita o suprapunere cu Jocurile Olimpice de la Tokyo (acestea au fost mutate din 2020 în 2021, din cauza pandemiei de COVID 19).

 

FOTE este prima competiție multi-sport rezervată pentru cei mai buni tineri sportivi europeni (cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani). La ediția din acest an vor participa circa 3.000 de sportivi din cele 50 de Comitete Olimpice Naționale Europene, la 10 discipline sportive (gimnastică artistică, atletism, înot, baschet, ciclism, handbal, judo, tenis de câmp, triatlon și volei). Prima ediție FOTE a avut loc în 1991, la Bruxelles (Belgia), iar ultima s-a disputant în 2019, în Baku (Azerbaidjan).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here