CONTRACT – Cine construiește un pod nou de 32 de metri peste Valea Ruscovei, investiție de 2,4 milioane de lei

0
1045

IDENTIFICARE CÂȘTIGĂTOR. Marți, 12 iulie 2023, administrația comunei maramureșene Ruscova, controlată de edilul Ioan Turcsin (PNL), a semnat cu asocierea de firme Concrete Bridge & Construct CDP – în postură de unic ofertant – contractul care prevede proiectarea și execuția lucrărilor la obiectivul de investiție Pod peste Valea Ruscova.

 

Contractul a fost semnat cu clauză suspensivă (fiind condiționat de alocările financiare din fonduri nerambursabile, prin PNI) la valoarea de 2,44 milioane de lei (exact: 2.446.238,87 lei, sumă care include TVA). Contractul trebuie executat în cel mult 14 luni, iar lucrările trebuie garantate 5 ani.

 

Podul are o lungime de 32 de metri și o lățime de 3,3 metri, are 3 deschideri și  inițial a fost un pod de cale ferată forestieră, fiind transformat o dată cu dezafectarea căii ferate într-un pod de șosea ce deservește traficul din localitate. Acest pod va fi demolat și construit din nou, decizia fiind luată în urma rezultatelor expertizei tehnice și a studiilor topografice și geotehnice.

 

••• Executanții •••
Sereleul Concrete Bridge, primul membru al asocierii, este înregistrat în Moisei și îi aparține scriptic lui Andreea Cristina Coman, fiind specializat în construcții edilitare. În anul 2022, firma din Moisei a înregistrat o cifră de afaceri de 4,16 milioane de lei și un profit net de circa 335.000 lei, realizat cu 23 de angajați. Sereleul Construct CDP este înregistrat în Baia Mare și este controlat de Radu Vasile Cot, fiind specializat în inginerie și consultanță tehnică (se va ocupa de partea de proiectare). În 2022 a înregistrat o cifră de afaceri de 8,39 milioane de lei și un profit net de circa 4,19 milioane de lei, realizat cu 15 angajați.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here