CONTRACT – 2,5 milioane de lei pentru o platformă software care simplifică procedurile în domeniul infrastructurii de transport rutier județean în Maramureș

0
667

CÂȘTIGĂTOR LICITAȚIE. Administrația județeană (Consiliul Județean Maramureș) va plăti firmei Mindsoft IT Solutions SRL din Sibiu peste 2,5 milioane de lei (exact: 2.554.930 lei, sumă care include TVA) pentru o platformă software prin care sunt simplificate procedurilor administrative în domeniul infrastructurii de transport rutier județean.

 

Respectiv, sistemul informatic (noul site, care va avea și aplicații mobile) va oferi posibilitatea plății și eliberării on-line a autorizațiilor speciale de transport și de amplasare/acces a unui obiect de investiții în zona unui drum județean, va conține o informare automatizată privind starea drumurilor și incidente raportate pe drumurile județene.

 

Firma sibiană, înființată în octombrie 2020, este controlată de Anca Maria Domșa, originară din Brașov (inițial în nume personal, iar din ianuarie 2023 prin firma de consultanță în relații publice și comunicare Bithopper Investments SRL – fostă Softnet SRL -, pe care o deține tot ea), și se autorecomandă ca fiind “unul dintre principalii distribuitori de soluții software și hardware destinate organizaţiilor din sectorul public”. În 2021, primul an plin din istoria companiei, Mindsoft, care este administrată de Gina Gabriela Răcilă, a raportat o cifră de afaceri de 8,28 milioane de lei și un profit net de 3,48 milioane de lei realizat cu 8 angajați.

Mindsoft a fost unic ofertant la licitația pentru obținerea contractului. Acest proiect de implementare a unei soluții informatice pentru simplificarea procedurilor administrative în domeniul infrastructurii de transport rutier județean va fi achitată, în cea mai mare parte, dintr-o finanțare europeană nerambursabilă, obținută prin Programului Operațional Capital Administrativ – este inclus în proiectul „MaraRoads”.

 

Practic, Mindsoft va livra CJ Maramureș, în cel mult 7 luni, o platformă software deja existentă, care va fi personalizată conform cerințelor instituției. De asemenea, contractul include instruirea a 30 de angajați ai CJ pentru administrarea și utilizarea acestei soluții informatice

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here