TENTATIVĂ – Consiliul Județean Maramureș scoate la concurs postul de secretar al județului, eliberat în urmă cu… 29 de luni

6
1025
Ioan Dragoș, actualul secretar interimar al județului, și Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș

ADMINISTRAȚIE. Funcția de secretar al județului Maramureș, vacantă din aprilie 2015, după pensionarea cu scandal a matusalemicului Dumitru Dumuța (conform unei decizii a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici – ANFP – acesta a fost menținut nelegal în funcție timp de o jumătate de an de fostul preşedinte al CJ Maramureş, Zamfir Flore Ciceu), va fi scoasă la concurs luna viitoare.

 

Din aprilie 2015, în funcţia de secretar al judeţului (extrem de importantă la nivelul conducerii administrative judeţene, secretarul judeţului fiind cel care acreditează legalitatea hotărârilor luate de plenul CJ Maramureş) a fost delegat, cu titlu interimar, Ioan Dragoş, director executiv al Direcţiei Juridice şi Administraţie Publică.

 

Postul nu a fost scos la concurs pe durata mandatului de preşedinte CJ al lui Ciceu, primul concurs fiind organizat în 10 noiembrie 2016, de ANFP, numai că unicul candidat înscris la concurs nu a fost declarat admis.

 

În februarie 2017, Gabriel Zetea, președintele CJ, declara pentru 2mnews: „Eu aş vrea cât de repede să aibă loc un nou concurs. Noi am transmis deja adrese ANFP, pentru că sunt interesat să stabilizăm pe funcţia de secretar al judeţului o persoană care să vrea să muncească efectiv în acest domeniu. Domnul Dragoş, care este numit cu titlu interimar, nu-şi doreşte această funcţie”. Atât de “repede” și-a dorit Zetea să aibă un titular pe postul de secretar al județului, încât de atunci au trecut șapte luni.

 

În fine, concursul începe în 8 septembrie, ora 10, la sediul ANFP (în București), cu proba scrisă – tot atunci sunt organizate și concursuri pentru ocuparea funcției de secretar în trei comune din Maramureș: Desești, Valea Chioarului și Boiu Mare. Dosarele se pot depune până în 30 august.

 

Candidaţii pentru ocuparea funcţiei publice de conducere vacante de secretar al judeţului Maramureş trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în ştiinţe juridice sau administrative; vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minimum 3 ani; studii de master sau postuniversitare absolvite în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, în condiţiile legii.

 

Ca de obicei, 2mnews o să facă public numele câștigătorului înainte de desfășurarea concursului. Ca de obicei, am comunicat anticiparea pentru creșterea gradului de stres al celor care cred că mimarea legalității este suficientă și că ei sunt dumnezeii noștri pământeni.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

6 COMENTARII

  1. CATI DINTRE CEI- CARE POSTATI ATI SUSTINUT UN CONCURS DE ASEMENEA COMPLEXITATE? ARE CINEVA IDEE DACA ANFP-L A MAI RESPINS VREODATA PE CINEVA DUPA CE A TREECUT DE PROBA CUNOSTINTELOR TEORETICE? INSCRIETI-VA LA CONCURS SI ATUNCI CHIAR PUTETI COMENTA. INCET DAR SIGUR IMI SCIMB PAREREA DESPRE MARAMURESENI SI E MARE PACAT. NU AR FI MAI BINE SA NE INTALNIM PE 8 SEPT. SI SA MAI DISCUTAM ATUNCI? POATE VINE SI DOAMNA ,,AGREATA ,, , DOMNUL BUCIUMAN SI ALTII CARE AU NECLARITATI SI INSOMNII CU PRIVIRE LA PERSOANA CARE VA OCUPA POSTUL. V-AR DERANJA ATAT DE TARE DACA AR FI OLTEAN?

  2. Sunt tare curios cine se va inscrie la concurs, nu de alta dar sa se faca de ras in tat Maramuresu! Ridic manusa unora care se cred eminenti gen Zamfir Ciceu, Marin Bragaru, Anna Maria Stef, Florin Andreicut, Mihaita Orza, Andrada Motoc si surpriza…Ana Claudia Ghiran!

  3. Sint absolut convins ca pe 8 septembrie NIMENI nu va ocupa functia de secretar al judetului, pentru simplul fapt ca este o functie grea si de mare responsabilitate! Asa ca tot dl Dragos o sa ramana cat vrea muschii lui! Punem pariu Calin Vischi?!

  4. Sper sa nu se ocupe postul de secretar al judetului nici la concursul din 8 septembrie! Domnul Ioan Dragos este un jurist de exceptie, dovada ca nu au fost incalcari ale legii si scandaluri ca la alte CJ din zonă. Are caracter si coloana vertebrala si nu stiu sa fie implicat in vreo smecherie sau numiri pe sestache la concursurile pe care le a gestionat! Dar cum in Romania tot ce este bun si normal trebuie…schimbat! Il intelegem pe dl. de ce nu merge la concurs, mai are doar 2 ani pana la pensionare! Dar sint ferm convins ca l ar lua cu…10!

  5. Postul pe care Flore il tinea pentru el si motivul pentru care Dumuta nu mai pleca. Initial avea un plan mai larg de confiscare a judetului punand pe functii cheie apropiatii si toti exilatii din primarie. A facut si ceva studii pe la colegiul fantoma de aparare de pregateste toti ” acoperitii ” sa fie sef cu studii complicate si spate in sistem. Ce nu stim, inca, e cum s-au naruit toate. Se pare ca cineva acolo sus ne iubeste. Gabriel Zetea, nu te grabi cu postul, te uita bine ce ai in jurul tau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here