EXCLUSIV – În Baia Mare se construiește un nou supermarket: firma deține documentul care permite demararea efectivă a investiției estimată la 4 milioane de lei

5
14488

UN NOU SUPERMARKET ÎN BAIA MARE. Discounterul Penny al companiei multinaționale din Germania Rewe Group va începe în viitorul apropiat construirea unui supermarket în Baia Mare, proiectul deținând deja autorizația de construire (documentul care permite demararea efectivă a investiției). Supermarketul, care ar urma să aibă o suprafață construită de circa 1.500 mp, va fi amplasat pe un teren de peste 5.000 mp de pe Bd-ul Independenței nr. 40 (în zona staței de carburanți OMV).

 

Lanțul de magazine Penny a intrat pe piața românească în 2005 și acum are o rețea de 339 de magazine (cu peste 6.500 de angajați). În 2023 Penny a anunțat că va deschide încă 40 de magazine noi, iar până în 2029 vizează să ajungă la o rețea de 619 magazine în România și 6 centre logistice (acum are 4).

Autorizația a fost eliberată dezvoltatorului AMD Assets Investment SRL din Cluj-Napoca, firmă controlată de Andrei Irimie (60%) – care-l are ca asociat pe băimăreanul Marius Ioan Mihuț (38 de ani) – și care este specializată în cumparărea/compactarea de terenuri și vânzarea acestora către beneficiarul final (în acest caz, subsidiara Rewe din România) – AMD este cea care în 2019 a vândut un teren de aproape 11.000 mp din Apahida (la 10 km de Cluj-Napoca) firmei Valea Izvoarelor Properties care a dezvoltat acolo un complex imobiliar destinat exclusiv seniorilor (valoarea scriptică/oficială a tranzacției a fost înregistrată la amuzanta sumă de 240.000 euro).

 

În fine, AMD va dezvolta acest proiect pentru noul supermarket Penny, acesta fiind proiectat cu o carmangerie inclusă la parter. De asemenea, autorizația prevede amenajarea și împrejmuirea incintei și montarea unui totem publicitar, investiția fiind estimată declarativ la 1,66 milioane de lei (exact: 1.660.233,89 lei) – ca în majoritatea cazurilor, la declararea valorii investiției (obligatorie la obținerea autorizației de construire și în baza căreia se plătește taxa de construire) se declară o valoare mult mai mică, reglajul fiind făcut la finalizarea construcției (pe principiul, mai bine plătim la sfârșit decât la început), valoarea reală a construirii unui magazin de 1.500 mp este de peste 4 milioane de lei.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. În aceea zonă nu-i prea văd rostul! Numai cei de la marginea orașului vor merge acolo la cumpărături! Că și Kauflandul nou se plânge că nu au mulți clienți, cu tot că este troleibuz direct, dar este lângă Selgros și vizavi este Carrefour! Pe Independenței numai numărul 40 circulă și numai din oră în oră

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here