CINEMA ÎN AER LIBER – Caravana TIFF Unlimited a pornit prin țară: filmele ajung și în două localități din Maramureș, intrarea este gratuită

0
743
„Alcarràs”

CARAVANA TIFF UNLIMITED 2023. După succesului celei de-a 22-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care a strâns peste 120.000 de spectatori în fața marilor ecrane din Cluj-Napoca, o parte dintre filmele TIFF vor putea fi urmărite în 12 localități din România, din iulie până în octombrie, în proiecții outdoor și indoor. Intrarea la filme va fi liberă!

 

Din programul caravanei vor face parte cele mai noi filme românești, dar și filme internaționale care au fost sold out la TIFF precum Tigru (regia Andrei Tănase), Vulturii din Țaga (regia Adina Popescu și Iulian Ghervase), David (regia Radu Muntean), Încă două lozuri (regia Paul Negoescu), Carbon (regia Ion Borș) sau Povești indiscrete (regia Cesc Gay).

 

„O parte dintre localitățile în care se oprește Caravana TIFF Unlimited nu au cinematografe funcționale pe timpul anului. Prin inițiativa noastră, ajunsă deja la cea de-a 14 ediție, încercăm să proiectăm filme noi și să facilităm întâlnirea dintre public și echipele de actori și regizori. E o șansă pentru filmele românești, dar și filmele internaționale de festival, să ajungă la cât mai mulți spectatori din țară”, a precizat Angi Istrate, coordonatoarea proiectului.

 

În Maramureș, Caravana TIFF Unlimited 2023 pornește din satul Breb, în 22 iulie. La Casa din Vale, în 22 iulie și 23 iulie, de la ora 21.30, vor fi proiectate două filme: E Pericoloso Sporgersi (1993), comedia regizată de Nae Caranfil, într-o variantă restaurată digital și filmul spaniol Alcarràs (regia Carla Simón, 2022), premiat cu Ursul de Aur la Berlinala 2022, povestea emoționantă a unei familii de cultivatori de piersici.

 

De asemenea, Caravana TIFF se va opri și în Târgu Lăpuș, în perioada 4-5 august.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here