UPDATE – Două zile de concerte, 420.000 de lei din banii orașului greu îndatorat la bănci: primarul Cherecheș voia să sărbătorim Ziua Tineretului din 2 mai în 30 aprilie

3
6511

CHELTUIREA BANILOR PUBLICI. Primarul Cătălin Cherecheș a inițiat un proiect de hotărâre care urmează să sifoneze încă 420.000 de lei din pușculița orașului, bani cu care s-ar plăti două zile de concerte. Strategia sifonării în 48 de ore a 420.000 de lei a fost cosmetizată sub titulatura “eveniment cultural-artistic” și este premeditată a se desfășura în zilele de 30 aprilie și 1 mai.

 

Conform planului, în 30 aprilie ar urma ca băimărenii să sărbătorească Ziua Tineretului, care se celebrează în 2 mai, dar poate calendarul Primăriei Baia Mare nu coincide cu al nostru. Cu ocazia Zilei Tineretului, sărbătorită în Baia Mare cu două zile mai devreme, ar avea loc un concert, în Centrul Vechi (Piața Libertății) susținut de Smiley, Oana Radu și Click X Gavrila și prezentat de Cosmin Selesi.

 

În 1 mai, băimărenii sunt chemați la un alt concert, dedicat Zilei Muncii și susținut de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” și invitații săi (Lavinia Goste și Marius Zorila, Florentina și Petre Giurgi, Alexandru Pop, Traian Jurchela, Voichița Nemeș Andreica, Dumitru Dobrican, Coconii Maramureșului și tineri artiști colaboratori ai Ansamblului – Diana Topan, Ghiță Breban, Denis Cupșe, Mariana Cusner, Vasile Pop, Ramona Darha și Monica Sandor), acompaniați de Orchestra ansamblului folcloric, condusă de dirijorul Eduard Albina. De asemenea, Corpul de Balet al Ansamblului Folcloric Național „Transilvania” (condus de Emil Mihet) ar urma să susțină o suită de dansuri tradiționale din toate zonele țării.

 

“Halatul” (contribuția municipalității), v-am spus: 420.000 lei de la bugetul local (bani care sunt destinați pentru onorariile, cazarea și masa artiştilor, scenotehnică, logistică și promovare). De ce zice inițiatorul acestui proiect (primarul Cherecheș) că e bine/corect să se sifoneze 420.000 de lei în 48 de ore din pușculița orașului? Să cităm: “După perioada pandemiei de coronavirus se resimte acut nevoia promovării actului cultural, a participării la evenimente și a interacțiunii cu artiștii”.

 

Proiectul are deja toate avizele de specialitate, iar în comisii a trecut ca prin brânză. Urmează votul din plen al consilierilor locali. Pe care-l vom face public, desigur.

 

UPDATE: Proiectul a fost  respins de Consiliul Local Baia Mare. Trebuiau 12 voturi (jumătate + unul din totalul consilierilor locali – 23), au fost pentru doar 10 aleși locali. Au votat împotrivă cei 4 consilieri locali USR și 3 consilieri locali PNL s-au abținut (ceea ce e similar cu votul împotrivă). PMP (Cornel Varga) a propus reducerea contribuției la 370.000 lei, USR (Bogdan Hodorogea) a propus 100.000 lei, PNL (Ioana Marincaș) a propus 300.000 lei. Toate amendamentele au fost respinse. La fel (respins) a fost și proiectul în întregul său.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Ăsta e nebun. După aia cică nu sunt bani pentru Drusal. Pentru ceva ce e necesar. Nici pentru groapa de gunoi nu a avut bani. Are doar pentru distracții. Omul e dus de-acasă, e clar. Trebuie dus la pușcărie,parcă trebuia să Înceapă deja pedeapsa. Dar până atunci strică câți bani poate.

  2. Cati saraci poti sa i faci fericiti cu acesti bani,cate gropi putem astupa ,cate lucruri se pot face la scoli si gradinite ,care au buget zero,nu cred ca ne arde acuma de spectacole.Calmeazate domn primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here