CĂSNICIE PLĂTITĂ – Din cauza pandemiei, „Nunta de aur” este înlocuită în Baia Mare de virarea a 500 de lei cuplurilor care au 50 de ani de căsnicie

0
1108

RECOMPENSĂ COMUNISTOIDĂ. Să ne înțelegem asupra unui aspect care ar trebui să fie esențial: “Nunta de aur” în accepțiunea administrațiilor publice locale din România este doar un alt mod prin care primarii cumpără cu bani și/sau mâncare simpatia electorală a vârstnicilor.

 

Nu o să găsiți niciunde în țările civilizate o măsură similară, acolo vârstnicii fiind sprijiniți în alte moduri, eficiente, nu prin oferirea de bani și mese festive. Conchidem: Nunta de aur administrativă este o măsură comunistoidă adoptată, din nefericire pentru sănătatea mintală a țării acestea, de foarte mulți edili cu o gândire la fel de comunistoidă.

 

Din cauza pandemiei, în Baia Mare acest eveniment a fost înlocuit în 2020 cu virarea directă a unei sume de bani (500 lei/cuplu care a împlinit 50 de ani de căsnicie), care va fi dusă acasă la vârstnici de angajați ai Primăriei – bănuiesc că alături de bani o să fie livrată și măcar o poză cu primarul Cătălin Cherecheș și scrisoarea comunistoidă aferentă, nelipsită, în care grija noastră și mândria, bla-bla, o poză în care întâiul edil este alături de vârstnici ce par că-l sorb din priviri în loc să-l întrebe de ce e atâta sărăcie lucie și subdezvoltare economică în orașul ăsta prăfuit care se numește Baia Mare.

 

Bine, ideea de bază e că băimărenii care împlinesc 50 de ani de căsnicie pot să primească 500 de lei/cuplu dacă îi cer de la Primărie (telefonic, la 0730.887.744, sau la Asociația CASPEV, situată pe strada Săsarului, nr. 3). Să fie primit!

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here