ALEGERI PARLAMENTARE 2020 – Cine sunt candidații-surpriză de pe locurile eligibile de la USR PLUS Maramureș: locurile 1 pe listele parlamentare

1
4527

CANDIDAȚII USR PLUS MARAMUREȘ. Conform propriilor calcule, alianța electorală USR PLUS mizează că la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 vor câștiga în Maramureș un loc în Senat și un loc în Camera Deputaților. Practic, eligibili ar fi doar primii pe listele pentru alegerile parlamentare. De aceea, a fost bătălie mare pentru cele două locuri, iar 2mnews vă spune deznodământul, deși acesta mai trebuie să treacă prin filtrul Centrului, însă în cazul județului Maramureș aceasta este doar o chestiune procedurală.

 

Conform votului intern al celor 166 de delegați USR și PLUS Maramureș, pe lista pentru Camera Deputaților pentru primul loc pe listă s-au confruntat actualul deputat Vlad Emanuel Duruș (foto mic stânga, singurul parlamentar al USR Maramureș) cu tânărul Brian Cristian (PLUS Maramureș), ales în funcția de consilier local în Consiliul Local Baia Mare la alegerile din 27 septembrie 2020 (alianța USR PLUS a câștigat 4 locuri de consilieri locali în Baia Mare, adunând 6.109 voturi, procentual, 14,96%).

 

Surprinzător, câștig de cauză a avut Brian Cristian (foto mic dreapta, 30 de ani), care va fi pe locul 1 pe lista pentru Camera Deputaților a USR PLUS, Vlad Duruș fiind pe locul 2 pe respectiva listă. Cristian este absolvent al Facultății de Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și al masteratelor de Comunicare Politică și eBusiness de la Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, implicat în acțiuni de voluntariat (în 2019 a primit distincția de Voluntarul Anului în Maramureș) și antreprenor (este asociat în 3 firme din domeniul industriilor creative și consultanței). Deși tânăr, a fost pentru un an și jumătate consilier parlamentar (neafiliat politic) la Senatul României. PLUS este primul partid din care face parte (din ianuarie 2019).

 

Pe locul 1 pe lista pentru Senat s-au confruntat Dan Ivan (foto mic stânga, președinte USR Maramureș și ales consilier local în Consiliul Local Baia Mare) și Sorin Ilieș (vicepreședinte USR Maramureș și USR Baia Mare și ales consilier județean în Consiliul Județean Maramureș – USR PLUS a obținut 3 locuri de consilieri județeni, adunând 14.143 voturi, procentual, 7,69%). Și în cazul listei pentru Senat a USR PLUS rezultatul votului intern a fost surprinzător, Ilieș impunându-se pe locul 1 (Ivan va fi locul 2 pe lista USR PLUS pentru Senat).

 

Sorin Ilieș (foto mic dreapta, 48 de ani) este absolvent al facultăților de Științe Economice (1998) și de Psihologie și Științe ale Educației (2016) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Ilieș este analist comportamental certificat internațional (BCBA), psiholog și antreprenor (în domeniile producție și desfacere afine și dezvoltare imobiliară).

 

Conform conducerii centrale a alianței politice USR PLUS (care din 2021 vor fuziona, formând un singur partid), “viitoarea echipă din Parlament își propune să elimine imunitățile, pensiile speciale și să-i pună pe tușă pe cei care au distrus Legile Justiției, iar DNA-ul Pădurilor să devină realitate”.

 

Cătălin VISCHI

 

 

 

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here