CAMPIONATUL MONDIAL DE ȘAH – Maramureșeanca Sara Șunea a pierdut partida cu reprezentanta Armeniei și joacă în runda a 4-a cu o șahistă din Peru

0
185

PRIMA ÎNFRÂNGERE. Miercuri, 18 octombrie 2023, în a treia rundă a Campionatului Mondial de Șah pentru cadeți, maramureșeanca Sara Maria Șunea (11 ani – ELO 1723), unica reprezentantă a României la categorie Fete 12 ani, a pierdut, cu piesele negre, meciul cu reprezentanta Armeniei, Ani Nahapetyan (12 ani – ELO 1478), suferind prima înfrângere din competiție, după o victorie în runda inaugurală (cu Naranbold Sodgerelt – Mongolia) și o remiză în runda a doua (cu Ela Aslan – Turcia).

 

La categoria Fete 12 ani participă 74 de sportive, în acest moment Șunea (România) ocupând locul 38 cu 1,5 puncte. În runda a 4-a, șahista maramureșeancă o va confrunta, cu piesele albe, pe Fabiana Gomez Gonzales (ELO 1469 – Peru) – sportiva peruană a cumulat tot 1,5 puncte, fiind clasată cu o poziție mai sus decât Șunea (locul 37). Șunea, care este una dintre cele mai tinere sportive din categorie, este cotată ca a 5-a favorită.

 

* Foto generică: @FIDE

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here