AU CÂȘTIGAT – Victorie mare a CSM Sighetu Marmației în derby-ul cu liderul SCM Zalău

0
376

FOTBAL – PLAY-OFF LIGA A III-A. Vineri, 19 aprilie 2024, pe Stadionul Municipal Solovan din Sighetu Marmației, în meci contând pentru etapa a 4-a a play-off-ului Ligii a III-a Seria a 10-a la fotbal, CSM Sighetu Marmației a câștigat, cu 3-2 (2-2), partida cu SCM Zalău. Meciul, arbitrat o brigadă din Neamț cu Cosmin Apetrei din Roznov la centru, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 3 (Sighetu Marmației) și 1 (Zalău).

 

Play-off-ul a ajuns la jumătate cu meciul de astăzi (mai sunt 5 meciuri pentru fiecare echipă), iar sighetenii mai speră la locul 2, care ar duce la semifinala barajului de promovare (una care s-ar disputa împotriva lui Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud sau poate Unirea Ungheni, mureșenii având un parcurs perfect până acum în play-off, administrația din micul oraș mureșean dorindu-și de câțiva ani accederea în Liga a II-a, obiectiv ratat până acum).

 

Elevii lui George Zima vizau o victorie chiar împotriva liderului (aproape calificat matematic în semifinala barajului de promovare), pentru a atenua eșecul din etapa trecută de la Satu Mare, contracandidata la calificarea la baraj, însă aveau în față o echipă condusă de un antrenor (Cristian Lupuț) care știe să scoată maximum dintr-un lot care are în componență jucători care au activat multe sezoane în Liga a II-a și chiar Liga I, din rândul cărora se desprinde golgheterul echipei, fostul vârf al FCSB, Nikoloc.

 

Totuși, sighetenii și-au fericit suporterii, marcând primii, chiar în debutul partidei, prin Alexandru Iulian Zaharia, vârful CSM-ului transformând cu siguranță o lovitură de la 11 metri în min. 7, în stânga lui Poptean (a ghicit colțul portarul zălăuanilor, dar șutul a fost lângă bară, imparabil). Bucuria nu a durat foarte mult, oaspeții egalând în min. 11, prin mijlocașul central Alexandru Negrean, împrumutat la începutul anului trecut de la Farul Constanța.

 

Însă nici n-a trecut o jumătate de oră de la fluierul arbitrului Apetrei care a deschis jocul, că tânărul fundaș central portughez Roberto Paul Pedro a readus CSM-ul în avantaj pe tabela de marcaj: 2-1. Ca un șablon, nici de data aceasta bucuria n-a fost una de durată, zălăuanii egalând din nou după doar 3 minute prin veteranul Sergiu Ionuț Pop și la vestiare s-a intrat la fel ca la începutul partidei: la egalitate (2-2). O repriză spectaculoasă, cu 4 goluri, dar încă nedecisă.

 

Gazdele au intrat mai montate în repriza secundă și insistența a dat roade din nou, același Alexandru Zaharia marcând după doar 7 minute de la reluare dubla care avea să consfințească și victoria CSM-ului.

 

• CSM Sighetu Marmaţiei – SCM Zalău: 3-2 (2-2), au marcat: Alexandru Iulian Zaharia (min. 7 – 11 metri, min. 58), Paul Pedro (min. 24) / Alexandru Negrean (min. 11), Sergiu Pop (min. 27).

 

În urma victoriei sighetenilor, cele două echipe își păstrează locurile din clasament, (aproape) indiferent de rezultatul celuilalt meci din play-out (e greu de crezut că meciul Crişul Sântandrei – CSM Olimpia Satu Mare se încheie cu o victorie a gazdelor la 5 goluri diferență). În etapa următoare, sighetenii joacă în deplasare, în 27 aprilie, cu Crișul Sântandrei (locul 4).

 

* Foto: @CSM Sighetu Marmației

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here