RUGBY – Campioana en-titre Știința Baia Mare, învinsă la Timișoara în ultimul minut, deși a marcat mai multe eseuri decât adversarii

0
348

CRONICĂ DE MECI. Sâmbătă, 5 iunie 2021, pe stadionul ”Gheorghe Răşcanu” din Timișoara, în derby-ul etapei a 7-a a SuperLigii la rugby, campioana en-titre și liderul ligii naționale, CSM Știința Baia Mare, a fost învinsă cu 28-25 (15-8) de echipa locală CS SCM Timişoara, deși a marcat mai multe eseuri decât echipa bănățeană (3-4). Meciul a fost decis de bănățeni în ultimele 10 minute, în acel moment băimărenii conducând cu 18-25.

 

AntrenorulEugen Apjok a început partida cu următorul 15: Paul Popoaia, Mihai Lămboiu, David Feliuai, Sione Fakaosilea, Sikuea Taliauli, Taniela Rawaqa, Helarius Kisting, Mihai Dico, Ovidiu Cojocaru, Omar Baliashvili, Silviu Grădinaru, Dumani Mtya, Florian Roșu, Nicollas Immelmann (cpt.), Beka Bitsadze.

 

În minutul 11, Timișoara forțează eseul, dar Știința se apăra extraordinar și bănățenii trebuie să se mulțumească doar cu o lovitură de pedeapsă transformată de Melinte: 3-0. Aproape de jumătatea primei reprize, Taniela Rawaqa egalează tot dintr-o lovitură de pedeapsă: 3-3. Primul eseu al meciului este consemnat în min. 28, pentru bănățeni înscriind Stephen Shennan, deschis cu un balon de urmărire de Vlaicu: 8-3.

 

Băimărenii revin în joc, presează fantastic apărarea gazdelor după un mol de margine și Baliashvili marchează eseul: 8-8. Repriza se încheie cu un nou eseul al gazdelor, marcat de Melinte, care îl și transformă și duce Timișoara la vestiare cu avantaj de 7 puncte: 15-8.

 

La începutul reprizei a doua, băimărenii au 10 minute de superioritate numerică (în urma avertizării lui Conache) și marchează două eseuri (prin Sione Fakaosilea – eseu transformat de Kisting – și prin același Kisting, care duce Baia Mare în avantaj: 15-20). Melinte o readuce pe Timișoara în joc, printr-o lovitură de pedeapsă transformată (18-20), dar băimărenii forțează și duc scorul la 18-25, după o acțiune legată, spectaculoasă, în urma căreia Taliauli culcă pentru a patra oară balonul în terenul de țintă al bănățenilor.

 

Dar elevii lui Calafeteanu nu cedează și egalează (25-25), în min. 75, prin eseul aceluiași Shennan, transformat de Melinte, iar în ultimul minut al partidei Melinte mai marchează o dată, transformând de la 26 de metri o lovitură de pedeapsă. 3 puncte pentru Timișoara și 28-25, într-un meci spectaculos, tehnic, încrâncenat, echilibrat (poate că era mai apropiat de adevăr un rezultat de egalitate, dar imprevizibilitatea face parte din frumusețea sportului). Băimărenii joacă în etapa următoare pe teren propriu, cu Steaua, singura contracandidată la titlu.

 

* Foto: @ FRR

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here