LA „EUROPENE” – Doi sportivi de la Minaur Baia Mare, în lotul României pentru turneul final al Campionatului European de handbal masculin din ianuarie 2024

0
408
Gabriel Cumpănici și Robert Nagy

CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL MASCULIN 2024. La finalul Trofeului Carpaţi, eveniment organizat la Pitești și câştigat de România, selecţionerul naționalei, spaniolul Xavier Pascual, a anunțat componența lotului de 20 de jucători care va participa la turneul final al Campionatului European de handbal masculin, competiție care se va desfășura în Germania în perioada 10-28 ianuarie 2024. Din lotul României fac parte și doi componenți ai echipei băimărene Minaur: pivotul Robert Nagy și interul stânga Gabriel Cumpănici.

 

Iată componența lotului României pentru Campionatul European:

 

• Portari: Ionuţ Iancu (Steaua Bucureşti), Dan Vasile (CSM Constanţa);

• Extreme: Nicuşor Negru (Dinamo Bucureşti), Sabin Constantina (Steaua), Alex Tărîţă (Steaua), Ionuţ Nistor (CSM Constanţa);

• Pivoţi: Călin Dedu (Dinamo), Robert Nagy (Minaur Baia Mare), Adrian Rotaru (CSM Bucureşti);

• Centri/interi: Robert Militaru (Dinamo), Dan Racoţea (Dinamo), Andrei Drăgan (CSM Constanţa), Gabriel Ilie (CSM Constanţa), Daniel Stanciuc (Dinamo), Gabriel Cumpănici (Minaur Baia Mare), Cristi Ghiţă (Potaissa Turda), Marius Sadoveac (Poli Timişoara), Liviu Caba (CSM Constanţa), Demis Grigoraş (Benfica), Andrei Buzle (Granollers).

 

Ultimul test înaintea Campionatului European va fi Yellow Cup, competiție care are loc în Elveţia în perioada 4-6 ianuarie 2024 și la care România va juca, în ordine, cu Elveţia (4 ianuarie, ora 19.00), Argentina (5 ianuarie, 18.45) şi Bosnia-Herţegovina (6 ianuarie, 15.00).

 

În 8 ianuarie 2024, lotul României pleacă în Germania, unde va evolua în Grupa B a Campionatului European, urmând să joace cu Austria (12 ianuarie), cu Spania (14 ianuarie) şi cu Croaţia (16 ianuarie) – primele două clasate se califică în grupele principale. România a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European în urmă cu 28 de ani, la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 (din 12 echipe participante). Deținătoarea titlului de campioană europeană este Suedia.

 

* Foto: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here