BUGETAR DE LUX – Ce venit are pesedistul Emil Marinescu, șeful de la Drumuri și Poduri Maramureș, firma de tip monopol a Consiliului Județean

6
7669
Emil Marinescu

LEFURI LA STAT. În anul 2022, Emil Marinescu (62 de ani), directorul general al Drumuri-Poduri Maramureș SA, firma Consiliului Județean, a fost recompensat din pușculița județului cu 157.009 lei net pentru crâncena corvoadă de a conduce o societate care prestează un serviciu de tip monopol (administrarea drumurilor județene, serviciu încredințat direct, fără licitație, din anul 2011) și care își trage seva financiară aproape exclusiv din bugetul județului (Consiliul Județean are o pondere financiară/contribuție de 83,15% la cifra de afaceri a firmei sale).

 

Adică, Marinescu, managerul politic al firmei județului a încasat o medie de 13.084 lei net/lună. Un venit de tip occidental, completat cu încă 10.071 lei net/lună, bani obținuți din pensie – Marinescu s-a pensionat relativ tânăr, la 43 de ani, în anul 2004, din postura de inginer minier care a văzut mina doar în poze, fiind, la o vârstă la care alții mai au un pic până la pensie, deja obosit de câtă pensie a încasat în cei deja 19 ani de când a ieșit intempestiv din activitatea profesională.

 

Directorul de la Drumuri-Poduri Maramureș SA primea, începând din luna iunie 2022, când indemnizația i-a fost indexată/majorată cu 5%, un salariu brut de 15.800 lei, adică 9.243 lei net/lună. La 3 luni de această indexare, leafa (indemnizația) lui Marinescu i-a mai fost indexată o dată (darnic Consiliu de Administrație, mai ales atunci când nu dă din banii lor personali), în septembrie acesta fiind stabilit la 17.810 lei brut/lună, adică 10.418 lei net/lună.

 

La această indemnizație, se adaugă anual un procent semnificativ din profitul societății (anul trecut, în baza calculelor rezultate dintre diferența venitului total net dobândit și indemnizațiile lunare nete, acesta a fost de circa 40.000 de lei). Cei care joacă în economia de piață autohtonă știu cât de greu e să obții profit atunci când desfășori o activitate de tip monopol plătită… chiar de proprietar (în cazul de față CJ Maramureș).

 

Practic, după ce a lucrat 17 ani în minerit (1987-2004), alți 12 ani în Consiliul Județean Maramureș (în perioada 2004-2016, timp de trei mandate, a fost vicepreședinte politic al instituției) și alți 6 ani ca director la Drumuri-Poduri Maramureș (2016-prezent), Marinescu obține un venit mediu de 23.155 lei net/lună (astăzi, echivalentul a circa 4.678 euro net/lună).

 

… să nu mai spuneți că politrucii de la conducerea acestei țări nu sunt darnici, sau că România este o țară săracă și plină de datorii (așa cum este, de fapt).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

6 COMENTARII

  1. Excelent comentariu.Pana una alta domnul director de la SC Drumuri judetene o duce extrem de bine; pensie din minerit, salariu de bos. Cui nu i-ar conveni asemernea trai? Ca un paradox, cred ca este singurul director de la SC Drumuri judetene Maramures , care nu este de specialitate. predecesorii sai, chiar daca au fost sustinuti politic erau de specialitate.(ingineri de drumuri si poduri si nu inginer miner cum este actualul director , sustinut de PSD,Pana la a ajunge director la SC Drumuri, domnul EMIL Marinescu a fost consilier judetean din partea PSD, care prntru serviciile aduse partidului l-a recompensat cu aceasta banoasa functie. Cam asa se fac cartile , la ora actuala in Romania, cei competenti si responsabili sunt dati la o parte si ajung in fruntea bucatelor incompetentii, parvenitii, coruptii. De aceea la multe capitole ale vietii social- economice, educative, culturale, morale batem pasul pe loc sau chiar regresam.Atata timp cat in functii de conducere vor fi numite si alese persoane, strict pe criteriul politic lucrurile nu se vor aseza pe fagasul firesc al progresului , prosperitatii si al unei democratii consolidate.

  2. Zua bună !

    … ” problema-i ” că nu i-s bugăț’ ,
    că-i concurs pântre
    comuniștii

    reduși
    la
    🖤
    monede …

    Personal
    mă lezează ” zâmbetu-i ” … ,
    da’ știu că am o problemă cu ” învingatorii ”
    🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤

    Pântru fiecare căpușă de genu’ lui ,
    nestârpită ,
    estimez io că pleacă zeci de prunci ce nu ne mai suportă că tolerâm rahat ,
    ca parinți și nație .

    No ,
    … mulțamnim că ne informaț’ ,
    despre rahaț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here