NU L-A MAI INTERESAT ORAȘUL – În luna în care a fugit din țară, fostul primar Cherecheș a crescut datoriile Băii Mari către firme cu 23,7%, ridicând datoriile orașului către agenții economici la… peste 70 de milioane de lei

10
23003
Cătălin Cherecheș

BAIA MARE, ORAȘUL ÎNGROPAT ÎN DATORII. Înainte de a fugi din țară, în  noiembrie 2023, ultima în care a controlat banii municipiului Baia Mare, fostul primar al Cătălin Cherecheș a crescut datoriile pe care le avea Primăria către firme cu 23,7%, lăsând orașul cu datorii totale doar către agenții economici de peste… 70 de milioane de lei (exact: 70.487.090,06 lei).

 

Practic, doar în noiembrie 2023, datoriile orașului către firme au crescut cu peste 13,5 milioane de lei (exact: 13.504.397,05 lei), de la 56.982.693,01 lei, cât erau la 31 octombrie 2023, la 70.487.090,06 lei, cât erau la 30 noiembrie 2023. În acel moment, Baia Mare avea datorii (facturi emise și neachitate în contul serviciilor efectuate și recepționate sau a bunurilor livrate) către 141 de entități, în mare majoritate agenți economici privați (firme), dar și asociații sau instituții publice. 13 dintre acestea aveau de recuperat sume de cuprinse între peste 1 milion de lei și peste… 19 milioane de lei.

 

La finalul anului 2021, Primăria Baia Mare avea datorii către firme care totalizau 37,04 milioane de lei, la finalului anului 2022 aceste datorii au crescut la 58,19 milioane de lei, iar în 30 noiembrie 2023 depășeau 70,48 milioane de lei. Pe lângă aceste datorii către firme, municipalitatea mai este datoare și la bănci (la CEC și la BCR), având trei credite active care totalizau la finalul anului 2023 rate de 151,75 milioane de lei, la care se adaugă dobânzi și comisioane bancare. Total: peste 223 de milioane de lei.

 

Cu o cadență lunară pe parcursul ultimilor 3 ani, 2mnews a atras atenția asupra strategiei dezastruoase de conducere a urbei, care adâncea orașul pe zi ce trecea în noi datorii, oferind date financiare exacte și reale. În acest timp, pentru a ascunde dezastrul financiar sub orașul de care și-a șters tălpile de noroi, fostul edil Cherecheș apărea public și mințea că urbea are bani. În fapt, n-avea și nu are. E sărăcit, plin de datorii și fără nicio perspectivă reală de a-și reveni sub conducerea executivă a locotenentului lui Cherecheș, Ioan Doru Dăncuș, care l-a urmat la controlul pușculiței publice a orașului.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

10 COMENTARII

  1. PROBLEMA ESTE CA DANCUS CA SI CHERECHES NU FAC PUZUL LA STRĂZILE DUMBRAVEI ,VRANCEI ,SEBESULUI ,PENTRU A SE ESTINDE ORAȘUL BAIA MARE ,DAR ÎNGHESUIE ȘI REDUCE SPATILE VERZI DIN BAIA MARE PRIN SCHIMBAREA PUZULUI DIN ZONA SALA SPORTURILOR UNDE DORESC SĂ FACĂ BLOCURI !!!,IAR UNDE SE POT EXTINDE NU O FAC CA NU AU DE UNDE CÂȘTIGA CAȘCAVAL CU M O FĂCEA ȘI CHERECHES !!!

  2. ȘI SUCCESORUL LUI CHERECHES DOREȘTE SĂ BAGE ÎN FALIMENT BAIA MARE ÎN LOC SĂ SE OCUPE DE PUZUL STRĂZILOR SEBESULUI ,VRANCEI ,DUMBRAVEI SE OCUPE CUM SĂ FACĂ BLOCURI ÎN SPATILE VERZI DE LÂNGĂ SALA SPORTULUI !

  3. Cherecheș trebuia băgat de mult la închisoare. Dancus ar trebui sa își dea demisia și sa fie și el lângă Cherecheș. Aceste datorii ar trebui plătite din banii celor doi.

  4. De vina sunt prostii care l-au votat. Cum sa votezi un condamnat care se afla în închisoare condamnat pentru coruptie și să îl pui saiti gestioneze banii tai, acum nu au decât să plătească.

  5. Au crescut datoriile pentru că necesitatea ” comisioanelor” a crescut. Se adunau nori grei asupra sa și libertatea e tare scumpă. Dar prea târziu.

  6. 🤣😂🤣 Au pe cine să de-a vina!!! Parcă nu împreună au fost la administrarea orașului!!! Nu cumva împreună au votat sau
    deciziile le-a luat cumva fără votul în ședințe.Si-au aflat proștii politicienii și încep fraiereala campaniei electorale.

  7. CREDEAM CA BOGDAN IONEL VA FACE CEVA PENTRU BAIA MARE ,DAR SINCER II SPUN ESTE O DEZAMAGIRE COMPLECTA ,PRECUM A FACUT CHERECHES CARE A BĂGAT BAIA MARE IN DAHORI NUMAI SĂ ISI ÎMBOGĂȚEASCĂ AVOLITI PE MUNCĂ CELOR DIN PRIVAT 100% CHEAR NU ISI MERITA POSTUL CARE IL OCUPA IONEL BOGDAN

  8. Dancus ? Cum sa poti gandesti ca asemenea te(…)tor are capacitatea sa plateasca ceva ? A falimentat Art Tradition Production si nu a achitat la firme, banci, impozite si plateste acum ? Un g(…)an, nu a rapuns telefoanelor, solicitarilor de plata. Oameni buni , aveti un mare te(…)ar la carma orasului. Va rog cautati si cititi despre afacerile si tepele date prin firma Art Tradition Production si veti intelege ce caracter are acest Dancus. Sa ai parte de medicamente de bani pe care ai inselat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here