LISTA COMPLETĂ – 101 rețele de apă-canal și drumuri din Maramureș vor fi finanțate cu 1,25 miliarde de lei prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”

1
7577

FINANȚĂRI ACCEPTATE. Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei a finalizat lista proiectelor de apă-canal și drumuri din județul Maramureș care vor fi finanțate prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Sunt 101 de proiecte acceptate la finanțare, în valoare totală de peste 1,25 miliarde de lei (exact: 1.253.058.471,09 lei).

 

Cele mai mari 5 finanțări le vor primi două drumuri județene administrate de Consiliul Județean Maramureș, dar și un tronson de drum local din municipiul reședință de județ, Baia Mare, și alimentarea cu apă-canal în orașul Cavnic și comuna Moisei. Iată care sunt principalele investiții din Maramureș:

 

1. 57.076.586,91 lei: Reabilitare DJ108A Gârdani – lim. jud. Sălaj;

2. 48.435.808,95 lei: Reabilitare DJ182B Baia Mare – Coaș;

3. 43.000.000 lei: Reabilitare strada Victoriei, tronson cuprins între Bulevardul Decebal și Bulevardul Independenței;

4. 34.487.604,14 lei: Reabilitare DJ108E Mireșu Mare – Lucăcești – Dăneștii Chioarului – Pribilești – Mogoșești – Hideaga (DJ193);

5-6. 25.000.000 lei: Extindere rețea de canalizare și stație de epurare în comuna Moisei;

5-6. 25.000.000 lei: Extindere rețea de alimentare cu apa și extindere rețea de canalizare menajeră în orașul Cavnic.

 

Cele 101 de proiecte de investiții, pe care le aveți în fotocopie (click pe foto pentru a mări la o dimensiune lizibilă/ușor de citit) însoțite de sumele alocate pentru fiecare proiect în parte, se vor implementa în 73 de localități din cele 76 de UAT-uri din județ. Iată care sunt acestea:

 

 

• cele două municipii (Baia Mare, Sighetu Marmației), cele 11 orașe (Baia Sprie, Borșa, Cavnic, Dragomirești, Săliștea de Sus, Seini, Șomcuta Mare, Târgu Lăpuș, Tăuții Măgherăuș, Ulmeni, Vișeu de Sus) și 60 de comune (Ardusat, Ariniș, Asuaju de Sus, Băița de sub Codru, Băiuț, Bârsana, Băsești, Bicaz, Bistra, Bocicoiu Mare, Bogdan Vodă, Boiu Mare, Botiza, Budești, Călinești, Câmpulung la Tisa, Cernești, Cicârlău, Coaș, Copalnic Mănăștur, Coroieni, Cupșeni, Desești, Dumbrăvița, Fărcașa, Gârdani, Giulești, Groși, Groșii Țibleșului, Ieud, Lăpuș, Leordina, Mireșu Mare, Moisei, Oarța de Jos, Ocna Șugatag, Oncești, Petrova, Poienile de sub Munte, Poienile Izei, Recea, Remetea Chioarului, Remeți, Repedea, Rona de Jos, Rona de Sus, Rozavlea, Ruscova, Săcălășeni, Săcel, Sălsig, Săpânța, Sarasău, Satulung, Șieu, Șișești, Strâmtura, Valea Chioarului, Vima Mică, Vișeu de Jos).

 

Cele 3 UAT-uri din Maramureș care nu au niciun proiect de investiție finanțat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” sunt Coltău, Suciu de Sus și Vadu Izei, unde probabil aducțiunea de apă-canal și rețeaua de drumuri sunt la capacitate de 100% și primarii respectivelor localități nu s-aumai deranjat să depună documentații conforme.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. FOARTE TARE !!! SA CURGA TEPELE SI SPALARILE DE BANI ACUM CA SE DAU BANII !!! ANAF SA BELEASCA OCHII PE FAMILIILE INRUDITE CU CEI DIN PARTIDE CA O SA LE CREASCA NEJUSTIFICAT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here