PROCESUL CHERECHEȘ – O nouă amânare în apelul primarului Cherecheș în procesul de luare de mită în care a fost condamnat pe fond la 5 ani de închisoare

6
3521
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

IULIE 2016 – DECEMBRIE 2022. Apelul declarat de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, în procesul de luare de mită în care a fost condamnat pe fond la 5 ani de închisoare, a primit o nouă amânare, completul de judecători ai Curții de Apel Cluj, format din Ancuța Pura și Georgiana Rodica Fărcaş-Hîngan, admițând cererea avocaților inculpatului (SCA Chiriţă şi Asociaţii), “în vederea obţinerii unor relaţii de la DNA ST Cluj, respectiv SRI Bucureşti”. Noul termen de judecată a fost fixat pe 27 ianuarie 2023.

 

Apelul a împlinit 9 luni de la înregistrare (2 martie 2022), după ce procesul pe fond, referitori la săvârșirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (două acte materiale), a fost judecat (la Tribunalul Cluj) în aproape 6 ani (!), din 5 iulie 2016 până în 24 februarie 2022 (data sentinței).

 

În urma procesului pe fond, Cherecheș a fost condamnat la 5 ani de închisoare (din care se scad circa 8 luni – perioadele petrecute în arest și apoi în închisoare, în stare de reținere și apoi de arest preventiv – între 26 aprilie și 10 august 2016 -, și cea petrecută în arest la domiciliu – 10 august – 22 decembrie 2016).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

6 COMENTARII

  1. Foarte mult a durat procesul, iar apelul continuă în aceeași notă. E foarte mult 1 an pentru un apel. Poate ne lămuresc magistrații cinstiți dacă e firescă acceptarea acestei ultime cereri a adreselor, în condiția în care a fost deja soluționată în proces.

  2. ALO, doamna Taut va rog sa va coborati de pe planeta Marte aici este Baia Mare suntem in 2022, acest domn cu educatie aleasa a fost condamnat la cinci ani de puscarie pentru spaga pentru ca „cere ches” adica mita. Ce este asa de greu sa intelegeti ca este ” doctor in economie” adica economia spagilor si delapidarilor; de bani publici adica are o „educatie aleasa” special aleasa pentru acest gen de activitati

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here