CRĂCIUN ÎN MARAMUREȘ – Maramureșenii, invitați să se bucure de o spectaculoasă paradă a colindătorilor la „Crăciun în Maramureș” 2022

0
873

EVENIMENT. Pregătirile pentru cel mai așteptat eveniment al iernii sunt în toi! În 17 decembrie va avea loc cea de-a XIV-a ediție a tradiționalului „Crăciun în Maramureș”, un eveniment organizat de Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș.

 

Printre elementele de noutate pregătite de către organizatori pentru această ediție se numără și o paradă impresionantă a colindătorilor, deschisă de căruțe trase de cai. Sâmbătă, 17 decembrie 2022, începând cu ora 10:00, un alai alcătuit din aproximativ 1000 de colindători se va deplasa din fața Palatului Administrativ spre Muzeul Satului din Baia Mare, pe traseul: strada Gheorghe Șincai, Podul Viilor, strada Câmpul Tineretului, pe lângă Stadionul Viorel Mateianu. Colindele cetelor venite din cele patru „țări” ale Maramureșului vor răsuna pe străzi, spre încântarea tuturor celor care îndrăgesc acest tezaur valoros al spiritualității românești.

 

Deschiderea oficială a evenimentului, care va avea loc începând cu ora 11:00, în Muzeul Satului din Baia Mare, va da startul manifestărilor specifice celei mai frumoase sărbători a anului. Datinile și obiceiurile strămoșești vor fi etalate cu mândrie de către toți cei veniți să sărbătorească autentic și frumos, în avanpremieră, Crăciunul în Maramureș.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here