BLITZKRIEG – Explorări s-a impus lejer la Baia Mare, în minim de seturi și în mai puțin de o oră, în partida cu aproape retrogradata UV Timișoara

0
69

LIGA I – VOLEI MASCULIN. Miercuri, 14 februarie, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 18-a a Ligii I (Divizia A1) la volei masculin, Știința Explorări Baia Mare a câștigat, cu 3-0 (25-18, 25-9, 25-14), partida cu CSU UV Timișoara. Meciul, arbitrat de clujenii Mircea Rus (principal) și Lucian Husa (secund), a opus echipele clasate pe locurile 9 (Baia Mare) și 11 (Timișoara), a pornit cu gazdele în postură de favorită clară.

 

În etapă intermediară și în miezul zilei (nepotrivită ora 12 pentru un meci oficial disputat la mijlocul săptămânii, dar programările FRV se execută, nu se discută), Explorări, care s-a impus și în meciul direct din turul sezonului regular, la Timișoara, cu 3-1, a întâlnit una dintre cele două echipe condamnate la retrogradare, Universitatea de Vest Timișoara, echipă care în primele 16 meciuri disputate a câștigat unul singur, cel cu colega de retrogradare U. Cluj, deși are în componență, paradoxal, jucătorul cu cel mai bun serviciu din Liga I (Robert Claudiu Vârlan care are până acum 23 de ași – puncte direct din serviciu).

 

Băimărenii au executat un blitzkrieg, câștigând în minim de seturi și în timpul cel mai scurt posibil (setul secund a fost un veritabil tur de forță, încheiat în doar 17 minute), conservându-și forțele pentru confruntările viitoare din ligă – antrenorul Marius Botea a dat șansa de a juca și sportivilor mai puțin utilizați în meciurile de până acum – și exersând câteva scheme de joc. Meciul a durat mai puțin de o oră (56 de minute, a pus punct Breban, printr-un atac decisiv clasic), fiind adjudecat de Explorări cu 3-0 (25-18, 25-9, 25-14).

 

Pentru Explorări au punctat aproape toți jucătorii înscriși pe foaia de joc: Bălăi (12 puncte), Ramirez Pita (11 puncte), David (9 puncte), Silvășan-Pașca (6 puncte), Da Silva Santos și Crișan (câte 4 puncte), Breban (3 puncte), Cheagă (2 puncte), Catrina și Mesquita Campos (câte 1 punct). De la oaspeți s-au remarcat Vârlan (12 puncte), Rodină (8 puncte) și Moraru (7 puncte).

 

Statistica principalilor indicatori tehnici indică superioritatea evidentă a echipei gazdă (Explorări vs. Timișoara): 38-24 atacuri decisive, 13-5 blocaje decisive, 2-3 servicii decisive/ași, 22-9 puncte pe greșeala adversarului.

 

În urma victoriei, Explorări ia o gură de oxigen după cele două înfrângeri consecutive (cu mai puternicele Corona și Rapid) și mai adaugă 3 puncte la zestre, dar rămâne pe locul 9, cu puncte. În etapa următoare, a 19-a, băimărenii joacă tot pe teren propriu, cu Steaua București (locul 5 înaintea acestei etape), sâmbătă, 17 februarie 2024, de la ora 17.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here