EXCLUSIV – Dezastru financiar la CS Minaur Baia Mare: clubul municipalității are deja datorii de aproximativ o jumătate de milion de euro

0
1892

DATORII. 500.000 de euro aceasta este suma aproximativă pe care deja o datorează clubul sportiv înființat de administrația publică a municipiului Baia Mare, conform unor surse informate 2mnews, în urma unei analize economico-financiare recente a conducerilor secțiilor de handbal feminin, handbal masculin și fotbal masculin.

 

Pe lângă salariile/indemnizațiile restante din luna iulie inclusiv, datorate jucătorilor, staff-urilor tehnice și persoanelor din administrațiile echipelor, există datorii mari la agenți economici și pentru utilități, o parte a acestora urmând să îndeplinească condițiile transformării în arierate, cu toate neplăcerile generate de aceasta (activarea penalităților/dobânzilor, posibilitatea solicitării insolvenței, preluarea în contul creanțelor a unor bunuri sau drepturi de transfer asupra unor jucători etc.).

 

Deși clubul Minaur Baia Mare a fost bugetat, conform ultimei rectificări a bugetului local al municipiului, cea din luna septembrie, cu o sumă consistentă – respectiv aproape 11 milioane de lei (exact: 10.939.000 lei, echivalentul a peste 2,3 milioane de euro) – banii nu au venit și înspre club. Adică, s-au dat doar pe hârtie.

 

Din această cauză, mai mulți foști jucători și antrenori de la echipa de handbal băieți și-au depus memorii la FRH (ultimul fiind fostul internațional sârb Predrag Vujadinović, extremă stângă, care din cauza lipsei de seriozitate a clubului băimărean a și părăsit echipa în vara acestui an), cerând obligarea clubului băimărean să-și respecte obligațiile finanicare restante, conform contractelor.

 

În plus, surse credibile au afirmat că și actual antrenor francez al echipei Minaur Baia Mare, Stephane Plantin, a părăsit echipa din cauza neplății salariilor prevăzute în contract, fiind reîntors din drum, în Polonia, de trimișii finanțatorului (adică ai primarului Cătălin Cherecheș, reprezentantul municipalității), Liviu Bala și Nicolae Făt (ultimul membru în Consiliul de Administrație al secției). Iar Platin a fost convins să să reîntoarcă după ce i s-a plătit o parte din restanțele financiare.

 

Deloc de neglijat și faptul că echipa masculină de handbal CS Minaur Baia Mare (Divizia A) a fost deja sancționată cu o amendă de 3.000 de lei de Federația Română de Handbal, care trebuie achitată până în 24 octombrie 2019, și “interdicție de a înscrie echipa în sezonul următor (2020-2021), ca urmare a retragerii din campionat după întocmirea grupelor geografice”.

 

Nici la fotbal (echipă care activează în Liga a III-a) situația nu e roz, existând tensiuni permanente între jucători și conducerea administrativă și cea tehnică din cauza restanțelor salariale pe lunile iulie și august.

 

O ultimă subliniere: în acest an s-a declarat falimentul defunctei echipe de handbal feminin CSM Baia Mare, și aceasta fiind administrată exclusiv de municipalitatea condusă de primarul Cătălin Cherecheș.

 

CS Minaur Baia Mare este, conform mențiunii de pe site-ul oficial, “un club de drept public apaținând Primăriei Baia Mare (n.red., în fapt a municipiului Baia Mare, Primăria fiind doar o clădire), înființat în anul 2015, având ca scop principal preluarea brandului Minaur și readucerea lui în prim-planul activităților sportive”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here